• Ναυτιλία

    Συμφωνία Σεμίραμις Παληού και Γιώργου Οικονόμου για την OceanPal

    Σεμίραμις Παληού - Γιώργος Οικονόμου

    Σεμίραμις Παληού – Γιώργος Οικονόμου


    Η διοίκηση της εισηγμένης Ocean Pal, που διευθύνεται από την Σεμίραμις Παληού έκλεισε συμφωνία με τον Γιώργο Οικονόμου, ο οποίος εγκατέλειψε την επιδίωξή του να αντικαταστήσει τους περισσότερους από τους διευθυντές της εταιρείας bulker, με φιλικά προς αυτόν στελέχη.

    Ο Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος κατέχει το 14,1% στην εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στο Nasdaq spinoff της Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, μέσω του επενδυτικού του βραχίονα Sphinx, είχε καταθέσει πρόταση να αντικαταστήσει πέντε από τα επτά σημερινά διευθυντικά στελέχη της Ocean Pal, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου, Σεμίραμις Παλιού, κόρης του ιδρυτή της εταιρείας Συμεών Παλιού.

    Επίσης, είχε προτείνει τον πρώην πρόεδρο της Ocean Freight και πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ocean Rig, Γιάννη Λιβέρη και Γεώργιο Κοκκώδη, για εκλογή διοικητικού συμβουλίου στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

    Σε ανακοίνωση της, η OceanPal δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί μια «συμφωνία υποστήριξης» με την επενδυτική εταιρεία του Γιώργου Οικονόμου για να απορρίψει όλες τις προηγούμενες υποψηφιότητες και προτάσεις της και να υποστηρίξει τους προτεινόμενους διευθυντές της.

    Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν επίσης σε μη δεσμευτική βάση για την παροχή συμβουλών στο διοικητικό συμβούλιο του Γιώργου Οικονόμου για μελλοντικές ευκαιρίες.

    «Είμαι ευχαριστημένος που η OceanPal και η Sphinx μπόρεσαν να παραμερίσουν τις διαφορές τους», δήλωσε ο Robert Perri, διευθύνων σύμβουλος της Ocean Pal, προσθέτοντας: «Εκτιμούμε το ενδιαφέρον της Sphinx για την εταιρεία και εγώ και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο ανυπομονούμε για περαιτέρω συζητώντας με τον Γιώργο Οικονόμου τις απόψεις του σχετικά με τις ευκαιρίες δημιουργίας αξίας για τους μετόχους της OceanPal».

    Επισημαίνεται ότι στη συνέλευση των μετόχων της εταιρείας εγκρίθηκαν οι προτάσεις της διοίκησης, καθώς και ο διορισμός της Ernst & Young (Hellas) Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Α.Ε. ως ανεξάρτητων ελεγκτών της Εταιρείας για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2024.

    Σύμφωνα με τη συμφωνία που επετεύχθη, η Sphinx αποδέχεται να σταματήσει τις προσπάθειές της όσον αφορά την εκλογή διευθυντών και την έγκριση των προτάσεων των μετόχων στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας το 2024 και να δεσμευτεί να ψηφίσει υπέρ των προτεινόμενων διευθυντών και σε σχέση με ορισμένες άλλες προτάσεις σε κάθε συνέλευση των μετόχων της εταιρείας μέχρι την ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας του 2029. Επιπλέον, η Sphinx και η εταιρεία έχουν συμφωνήσει σε μη δεσμευτική βάση σε μια προοπτική για την παροχή από τον Γιώργο Οικονόμου στρατηγικών συμβουλών προς το Διοικητικό Συμβούλιο σχετικά με μελλοντικές ευκαιρίες δημιουργίας αξίας για τους μετόχους.

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Παππάς (υφυπ. Ναυτιλίας): Διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου

    Γιώργος Οικονόμου: Υποχωρεί στην διαμάχη με την Genco αλλά δηλώνει νικητής

    Drewry: Αυξήθηκαν κατά 11% οι ναύλοι στα εμπορευματοκιβώτια



    ΣΧΟΛΙΑ