• Ναυτιλία

    Σήμερα η εισαγωγή της Okeanis Eco Tankers του Γιάννη και Αριστείδη Αλαφούζου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

    Αλαφούζος

    Αριστείδης Αλαφούζος – Γιάννης Αλαφούζος


    Η ελληνόκτητη ναυτιλιακή εταιρεία Okeanis Eco Tankers (OET) του Γιάννη και του γιου του Αριστείδη Αλαφούζου θα ξεκινήσει από σήμερα το πρωί την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE).

    Το όχημα της οικογένειας Αλαφούζου, εισηγμένο στο Όσλο από το 2018, διαθέτει ένα στόλο έξι suezmax και οκτώ VLCC. Η τελευταία τιμή της μετοχής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Όσλο, ήταν 27,21 δολάρια.

    Η εισαγωγή του NYSE της Okeanis Eco Tankers αλλάζει την κατάστασή της στο Όσλο σε δευτερεύουσα.

    Με ανακοίνωση της, η εταιρεία τονίζει:

    «Η OET είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι οι κοινές μετοχές της θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο NYSE από της 11ης Δεκεμβρίου 2023. Ταυτόχρονα με την εισαγωγή στο NYSE, οι κοινές μετοχές της OET θα είναι δευτερεύουσες στο Oslo Bors.

    Οι κοινές μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο NYSE με τον κωδικό «ECO» και στο Oslo Bors με τον κωδικό «OET».

    Η Αναστολή Διαπραγμάτευσης των κοινών μετοχών της Εταιρείας στο Oslo Bors, η οποία ίσχυε για τις ημέρες διαπραγμάτευσης στις 7 Δεκεμβρίου 2023 έως και σήμερα, έχει πλέον λήξει. Οι κοινές μετοχές της Εταιρείας θα συνεχίσουν την κανονική διαπραγμάτευση από την έναρξη της διαπραγμάτευσης στο Oslo Bors από και συμπεριλαμβανομένης της 11ης Δεκεμβρίου 2023».

    Διαβάστε επίσης:

    Στα σκαριά το πρώτο πυρηνοκίνητο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

    Τραυλού: Η ναυτιλία πρέπει να εμπνεύσει και να ηγηθεί στην ενεργειακή μετάβαση

    Κωστής Φραγκούλης: Πρεσβευτής της εξωστρέφειας της ελληνικής ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ