• Ναυτιλία

    Σύγκρουση ιστιοφόρων στους Παξούς: Συνελλήφθη ο Κυβερνήτης του ιστιοφόρου με σημαία Τσεχίας

    • NewsRoom


    Στη σύλληψη του κυβερνήτη του ιστιοφόρου σημαίας Τσεχίας οδήγησε η έρευνα του λιμενικού για τη σύγκρουση των δύο ιστιοφόρων, χθες στην ευρύτερη περιοχή των Παξών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού ο κυβερνήτης κατηγορείται για αμέλεια (παράβαση του άρθρου 28 του Π.Κ.), για θέματα διοικητικής εξουσίας Πλοιάρχου (άρθρο 104 του Κ.Δ.Ν.Δ.) και για παράβαση του Κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεων (άρθρο 225 παρ.1 και 2 του Κ.Δ.Ν.Δ.).

    Τα δύο ιστιοφόρα που κατευθύνονταν από τους Παξούς προς τη Λευκάδα συγκρούστηκαν, στη θαλάσσια περιοχή 3,4 ναυτικά μίλια νότια των Αντίπαξων. Πρόκειται για ένα σκάφος σημαίας Σλοβενίας με 5 επιβαίνοντες το οποίο συγκρούστηκε με ένα σκάφος σημαίας Τσεχίας με 6 επιβαίνοντες.

    Φαίνεται πως το ένα ιστιοφόρο έκανε απότομη στροφή – πιθανόν λόγω κυματισμού – με αποτέλεσμα να χτυπήσει το άλλο στην πρύμνη. Μετά τη σύγκρουση, το σκάφος σημαίας Σλοβενίας παρουσιάζει ελεγχόμενη εισροή υδάτων και κατευθύνεται αυτόνομα προς τη Λευκάδα, ενώ το δεύτερο σημαίας Τσεχίας πλέει προς τους Παξούς συνοδευόμενο από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

    Διαβάστε επίσης:

    Παπαστεργίου: Έρχεται συναίνεση μέσω του Gov.gr Wallet και για τους παρόχους ενέργειας

    ΕΛ.ΑΣ. – συλλήψεις στο Μυλοπόταμο: Άγρια «απάντησαν» οι κάτοικοι – Ανταπέδωσαν με δακρυγόνα οι αστυνομικοί

    Κορονοϊός: Ρινικό εμβόλιο σταματά τη μετάδοση του ιού, σύμφωνα με μελέτη



    ΣΧΟΛΙΑ