ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή με τα συναρμόδια υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να διαμορφώσουν τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για να επιτευχθεί συμφωνία με την Αίγυπτο, έτσι ώστε τα αλιευτικά σκάφη των μεγάλων πελαγικών ψαριών να ψαρεύουν εντός της ΑΟΖ της Αιγύπτου, έξω από τα χωρικά της ύδατα, και να έχουν τη δυνατότητα να ανεφοδιάζονται από τα λιμάνια της Αιγύπτου καθώς και τη δυνατότητα να στέλνουν τα ψάρια τους από την Αίγυπτο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
Συμφωνήθηκε επίσης, η αποζημίωση των αλιέων λόγω της κρίσης του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους λειτουργίας των αλιευτικών διαδικασιών.
Επίσης, συμφωνήθηκε ότι ο κλάδος των μεγάλων πελαγικών ψαριών να ενταχθεί στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας, στο μέτρο προσωρινής παύσης 2021-2027, ενώ συμφωνήθηκε ότι η επιδότηση ύψους 90%, για την προμήθεια ηλεκτρονικών συσκευών VMS/ERS, θα συνεχιστεί για όλους τους ψαράδες ανεξαρτήτως των μέτρων των σκαφών.
Τέλος, υπογραμμίστηκε η ανάγκη για στήριξη του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, ο οποίος έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό, λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία. Το συνολικό κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί 25% για το 2022.
Διαβάστε επίσης:
Αυξάνονται τα υποχρεωτικά φιλοδωρήματα από τις εταιρείες κρουαζιερόπλοιων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τσιάρας: Εγκρίθηκαν προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών οι αλλαγές στη νέα ΚΑΠ – Τι αφορούν
- Το πιο ελπιδοφόρο χριστουγεννιάτικο δέντρο
- Σπίτι μου ΙΙ: 32 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο πρόγραμμα – Τι ισχύει για τη δανειοδότηση
- ΟΑΣΑ: Εγκαίνια νέων κτιρίων παρουσία του Υφυπουργού Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου