Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σεμίραμις Παληού: Το φορτηγό πλοίο Melia πουλήθηκε από την Diana Shipping στην OceanPal

Σεμίραμις Παληού

Σεμίραμις Παληού

Η Diana Shipping Inc., της Σεμίραμις Παληού, γνωστοποίησε ότι υπέγραψε, μέσω θυγατρικής της, ένα Μνημόνιο Συμφωνίας για την πώληση ενός από τα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, m/v Melia, στην OceanPal Inc.

Η συνολική τιμή πώλησης του πλοίου είναι 14 εκατομμύρια δολάρια. Από την τιμή πώλησης, καταβλήθηκαν 4 εκατομμύρια δολάρια κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συμφωνίας και το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί κατά την παράδοση του πλοίου με τη μορφή μετοχών της σειράς D Preferred Stock της OceanPal Inc.

Η συνολική τιμή πώλησης συμφωνήθηκε με βάση τον μέσο όρο αποτιμήσεων δύο ανεξάρτητων ναυλομεσιτών, λαμβανομένης υπόψη της συνιστώσας της αντιπαροχής που βασίζεται σε μετοχές.

Το m/v Melia είναι ένα πλοίο χύδην ξηρού φορτίου Panamax, ναυπήγησης του 2005, συνολικής χωρητικότητας 76.225 dwt. Η παράδοση στον αγοραστή αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου 2023.

Η πώληση του m/v Melia στην OceanPal Inc. εγκρίθηκε από επιτροπή ανεξάρτητων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης και του m/v Aliki, ο στόλος της Diana Shipping Inc. θα αποτελείται από 41 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (4 Newcastlemax, 10 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 7 Panamax και 9 Ultramax).

Επισημαίνεται ότι η κινέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Jiangsu Steamship, αναφέρεται ως ο αγοραστής του capesize bulker «Aliki», έναντι 15,08 εκατ. δολαρίων.

Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, συμπεριλαμβανομένου του m/v Melia και του m/v Αλίκη, είναι περίπου 4,9 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία τα 10,27 έτη.

Διαβάστε επίσης

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Ναύλωσε πλοίο και θα φέρει έσοδα 4,81 εκατ. δολάρια