• Ναυτιλία

    SAOS Feries: Ματαιώνονται τα δρομολόγια του ΣΑΟΣΝΗΣΟΣ, μετά το περιστατικό στο λιμάνι της Άνδρου – Συνελήφθη και απολύθηκε ο πλοίαρχος

    • NewsRoom
    SAOSNISOS


    Ματαιώνονται τα δρομολόγια του πλοίου  ΣΑΟΝΗΣΟΣ, μετά τη σύλληψη του καπετάνιου του για περιστατικό το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο, κατά το οποίο ένα αυτοκίνητο βρέθηκε στον αέρα κατά τη διάρκεια της επιβίβασης, εν μέσω πολύ ισχυρών ανέμων και έντονου κυματισμού.

    Όπως αναφέρει η SAOS Ferries, μετά την εισαγγελική εντολή για τη σύλληψη του πλοιάρχου του πλοίου, ακολούθησε η υποχρεωτική απολυσή του, με αποτέλεσμα το πλοίο να μην μπορεί πλέον να συνεχίσει τα δρομολόγιά του.

    Η ανακοίνωση της εταιρείας:

    «Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, κατόπιν Εισαγγελικής εντολής για τη σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν μπορεί να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του. Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

    Νωρίτερα, το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στο περιστατικό, εξηγώντας τι ακριβώς συνέβη.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν το πλοίο SAONISOS της Saosferries έφτασε στο Γαύριο «επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα με έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επιχειρούσε να επιβιβασθεί».

    Κατά το υπουργείο Ναυτιλίας «το Ι.Χ.Ε. παρέμεινε ακινητοποιημένο στον προβλήτα και ακολούθως, ο Πλοίαρχος του ΣΑΟΝΗΣΟΣ δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου».

    Λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε αν και στο λιμάνι του Γαυρίου ανέμεναν 10 επιβάτες και 4 ΙΧ για να επιβιβαστούν στο πλοίο, τελικά δεν επιβιβάστηκαν 7 επιβάτες και 3 ΙΧ.

    Διαβάστε επίσης

    Σύλληψη πλοιάρχου στην Κάρυστο – Εντολή Στυλιανίδη για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης



    ΣΧΟΛΙΑ