Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Σάμος: Μηχανική βλάβη επιβατηγού πλοίου στο Πυθαγόρειο

πλοία - απεργία - πνο

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πυθαγορείου ότι το επιβατικό – οχηματαγωγό – ταχύπλοο (Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ) πλοίο «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΙΝΤ» Ν.Ρ. 46, το οποίο είχε αποπλεύσει για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς το λιμάνι των Φούρνων, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο επέστεψε στο λιμάνι του Πυθαγορείου, όπου λόγω των δυνατών ανέμων που επικρατούσαν στη περιοχή αδυνατούσε να δέσει.

Με τη συνδρομή ενός περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικών σκαφών, το ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΙΝΤ προσέδεσε ασφαλώς στο λιμάνι του Πυθαγορείου, όπου αποβίβασε τους 27 επιβάτες του.

Κατά τη διαδικασία των χειρισμών πρόσδεσης, ένας ημεδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας ναύτη) τραυματίστηκε στο χέρι του και αφού μεταφέρθηκε με το περιπολικό σκάφος στη στεριά, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης και διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Από το συμβάν δε προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι 27 επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Κέρκυρα: Σήμερα η απολογία των πέντε εφοριακών για το κύκλωμα εκβιασμών – «Εγκέφαλος» ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ

Η εμβέλεια του τεκμηρίου αθωότητας σε συναφείς ποινικές διαδικασίες που έπονται της απαλλακτικής κρίσης

Διαβολοβδομάδα στη Euroleague και αυλαία στην τέταρτη αγωνιστική του Nations League