Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Εργατικό δυστύχημα με έναν νεκρό σε ταχύπλοο της SeaJets

Ναυπηγεία Σαλαμίνας

Ναυπηγεία Σαλαμίνας

Εργατικό δυστύχημα με έναν 63χρονο να χάνει τη ζωή του σημειώθηκε σήμερα, στα ναυπηγεία Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος 63χρονος εργάτης ήταν μέλος ιδιωτικού συνεργείου που εκτελούσε εργασίες σε πλοίο της SeaJets.

Στο ίδιο περιστατικό τραυματίστηκε και ένας 22χρονος συνάδελφος του 63χρονου.

Ο τραυματίας εργάτης μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Σαλαμίνας.

Στυλιανίδης: Πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών για το τραγικό συμβάν

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση του θανατηφόρου ατυχήματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο ενός εργαζόμενου, μέλους αδειοδοτημένου συνεργείου σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα. Κατ’ αρχάς θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου εργαζόμενου.

Έχω δώσει αμέσως εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος για πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν, προκειμένου να αποδοθούν, εφόσον διαπιστωθούν, οι όποιες ευθύνες.

Τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας για το τραγικό ατύχημα

Η Διοίκηση και οι Εργαζόμενοι των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, επισημαίνεται σεανακοίνωση τους, είμαστε συντετριμμένοι για το δυστύχημα που έλαβε χώρα σε πλοίο που ελλιμενιζόταν στις εγκαταστάσεις μας το πρωί της Τετάρτης, 24 Ιουλίου 2024, και κόστισε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας και προσθέτουν: “Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους οικείους του άτυχου θύματος.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο πλοίο JUMBO JET, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στον καταπέλτη του πλοίου, τις οποίες η πλοιοκτήτρια είχε αναθέσει σε συνεργείο επιλογής της, ενώ είχει εκδοθεί η από 11.7.2024 άδεια εκτέλεσης εργασιών της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας. Τις εργασίες επέβλεπε τεχνικός ασφαλείας της εργολάβου. Η Εταιρεία μας θα συμβάλλει με κάθε μέσο στο έργο των αρχών και θα προσφέρει κάθε υπηρεσία που ζητηθεί για τη διευκόλυνση του έργου τους”.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ζητά την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες με αφορμή το εργατικό δυστύχημα με τον νεκρό 63χρονο στα ναυπηγεία Σαλαμίνας. Όπως καταγγέλλει η ΠΝΟ, οι ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες της χώρας «έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε χώρους εργατικών ατυχημάτων».

Ολόκληρη η καταγγελία της ΠΝΟ:

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές, αναφορικά με τα ζητήματα ασφάλειας στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες της χώρας, οι οποίες έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε χώρους εργατικών ατυχημάτων.

Ειδικότερα, σήμερα στις 24 Ιουλίου 2024 σημειώθηκε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στα ναυπηγεία του Κόρου στην Σαλαμίνα, κατά την διάρκεια εργασιών στον καταπέλτη του πλοίου «Jumbo Jet» της εταιρείας Seajets, που βρίσκεται για επισκευή στο παραπάνω ναυπηγείο. Επίσης ένας ακόμα εργαζόμενος τραυματίστηκε, ενώ ένας άλλος εργαζόμενος αντιμετώπισε καρδιολογικά προβλήματα.

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει ευθέως και απερίφραστα το παραπάνω συμβάν και καλεί όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες να διερευνήσουν τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος και να αποδώσουν τις ευθύνες για το περιστατικό αυτό.

Τέλος, η Ομοσπονδία μας τονίζει για άλλη μια φορά ότι η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και δεν επιδέχεται καμία «έκπτωση» και απαιτούμε την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση τους τόσο στα πλοία όσο και σε κάθε χώρο δουλειάς».

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: H ομιλία του στη Βουλή για τα 50 χρόνια αποκατάστασης της Δημοκρατίας Live

ΔΕΠΑ Εμπορίας: 390 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΤΕπ για την ενίσχυση της παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα

Υπουργείο Ναυτιλίας: Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την πρόσληψη έξι πλοηγών