Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Πούλησε τα πλοία Eurocargo Valencia και Eurocargo Savona ο όμιλος Γκριμάλντι

Ο προέδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) Εμανουελε Γκριμάλντι

Ο προέδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) Εμανουελε Γκριμάλντι

Ο όμιλος Grimaldi, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, πούλησε δύο πλοία. Πρόκειται για τα ro-ro Eurocargo Valencia και Eurocargo Savona.

Ήδη, το Eurocargo Valencia, άλλαξε και ονομάζεται πλέον RSC Caribe και ύψωσε τη σημαία του Παναμά, πριν από την αναχώρηση του για τη Νότια Αμερική.

Το Eurocargo Savona, που μέχρι τώρα ανήκε στην εταιρεία Maltese Autoways of the Seas του Ομίλου Grimaldi, κατασκευάστηκε και παραδόθηκε από το ναυπηγείο της Δανίας Odense Steel το 2011 και διαθέτει μεταφορική ικανότητα περίπου 3.600 γραμμικών μέτρων.

Σύμφωνα με τον οίκο VesselsValue, η τρέχουσα αποτίμησή του στην αγορά είναι περίπου 37,4 εκατομμύρια δολάρια και αποκτήθηκε από την Mexican Baja Ferries που είχε ήδη αγοράσει το Eurocargo Sicilia (αργότερα μετονομάστηκε California Star και μετατράπηκε σε ropax).

Με περίπου 21 εκατομμύρια δολάρια άλλαξε χέρια και το Eurocargo Valencia, το οποίο είναι ένα πλοίο ro-ro του 1999, που ναυπηγήθηκε από τα ναυπηγεία Visentini, μέχρι τώρα ιδιοκτησία της Grimaldi Euromed.

Αυτές οι πωλήσεις αποτελούν μέρος του σχεδίου ανανέωσης του στόλου που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό ο ναυτιλιακός όμιλος και το οποίο υλοποιήθηκε με την άφιξη δώδεκα νέων πλοίων της σειράς GG5G που κατασκευάστηκαν από το κινεζικό ναυπηγείο Jinling of Nanjing και διαθέτουν 7.800 γραμμικά μέτρα, που ισοδυναμούν με περίπου 500 ρυμουλκούμενα και 180 αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης:

Αναστασόπουλος (Οργανισμός Λιμένος Πατρών): Επίσκεψη σε Τούρκου και Χάνκο για ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών

Ξυλόκαστρο: Παραμένει κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου– Πατρών από Λυκοποριά μέχρι Δερβένι, λόγω της φωτιάς

Το σχέδιο του Νίκου Λαβίδα για να «πατήσει γκάζι» η ΑΒ Βασιλόπουλος