• Posidonia Sea Tourism Forum

    Βούλα Πατουλίδου στο Posidonia Sea Tourism Forum: Θα μετατρέψουμε το διαμάντι της Θεσσαλονίκης σε θησαυρό

    Βούλα Πατουλίδου

    Βούλα Πατουλίδου


    Μιλώντας στο συνέδριο για την κρουαζιέρα, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, τόνισε ότι είναι μεγάλη στιγμή-τιμή το συνέδριο κρουαζιέρας και yachting της Ελλάδας “Posidonia Sea Tourism Forum” και πρόσθεσε:

    «Αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας όλων των φορέων ώστε να μπει η Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας. Μοναδικός προορισμός όπου συνεργάστηκαν όλοι οι φορείς για την ανάδειξή της. Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμος Θεσσαλονίκης.

    Διορατικότητα συνδυασμένη με στρατηγικές κινήσεις ενίσχυσαν τον προορισμό. Λιμάνι με εγγύτητα στην πόλη και το κέντρο της διάσπαρτο από ιστορικά μνημεία.

    Αφουγκραζόμενοι τα ζητούμενα των καιρών, προβάλλουμε τα συστατικά στοιχεία μια κρυμμένης αόρατης ομορφιάς στα μάτια του επισκέπτη. Συστατικά που καθιστούν τη Θεσσαλονίκη φωτεινή μοναδική θελκτική για να την επισκεφτείς και να την γνωρίσεις από κοντά.

    Ναι! Είναι μοναδικό να κατεβαίνεις από το κρουαζιερόπλοιο σε μια πόλη με 15 μνημεία UNESCΟ, που το πιο απομακρυσμένο μπορείς να το προσεγγίσεις σε μισή ώρα. Να μπορείς να ξεναγηθείς επιλέγοντας την βυζαντινή, την ρωμαϊκή, την οθωμανική, ή την εβραϊκή διαδρομή. Να ανέβεις στα κάστρα και να τρυπώσεις μέσα στα στενά της με τα παραδοσιακά σπίτια.

    Να ανοίξεις μια αυλόπορτα και ξαφνικά να βρεθείς στον Όσιο Δαυίδ. Να θαυμάσεις μία από τις πιο σημαντικές ψηφίδες της παλαιοχριστιανικής εποχής.

    Να ανακαλύψεις γειτονιές με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, φιλόξενους ανθρώπους, που θα σε αγκαλιάσουν και θα σε ξεσηκώσουν. Να κυκλοφορήσεις στο κέντρο ή στην παραλία της και να πεταχτείς μέσα σε λίγη ώρα με το καραβάκι σε κοντινές παραλίες.

    Να επισκεφθείς τον Κέδρινο Λόφο με την μαγευτική θέα της πόλης απολαμβάνοντας το ποτό σου στα club. Να κάνεις κοντινές αποδράσεις στη Βεργίνα στον Όλυμπο ή στο Άγιο Όρος.

    Θα μπορούσα να σας μιλάω ώρες για το τι μπορεί να κάνει ένας τουρίστας στη Θεσσαλονίκη.

    Αξιοθέατα, γεύσεις, δραστηριότητες, διασκέδαση και… Άνθρωποι! Η καρδιά της Θεσσαλονίκης είναι οι άνθρωποι της. Η ιδιοσυγκρασία μας και το ταμπεραμέντο μας, είναι η ανάμνηση που θα πάρουν μαζί τους οι ταξιδιώτες.

    Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη «άνοιξε» μία επιπλέον πύλη για τον εισερχόμενο τουρισμό από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

    Η Θεσσαλονίκη είχε και φέτος ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στην παγκόσμια διεθνή έκθεση κρουαζιέρας “Seatrade Cruise Global”.

    Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς υλοποιούν μελέτη Εκτίμησης του Κοινωνικού και Οικονομικού Αποτυπώματος της Κρουαζιέρας για την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

    Τα πρώτα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, θα αναδειχθούν συγκεκριμένα στοιχεία που συμβάλλουν στον να γίνει ελκυστικότερος ο προορισμός για τις εταιρείες και τους επιβάτες κρουαζιέρας.

    Ως Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης σας καλωσορίζω στην πόλη μου.

    Η συνεργασία μας θα μετατρέψει το ακατέργαστο διαμάντι σε θησαυρό!».

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα Posidonia Sea Tourism Forum

    Διαβάστε επίσης:

    Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων 

    Ξεκίνησε το διήμερο συνέδριο για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη



    ΣΧΟΛΙΑ