ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Το 2022 είχαμε 200% αύξηση στην κρουαζιέρα με 61 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων. Τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 15% από τις παραδοσιακές αγορές, είχαμε 140 εκατ. ευρώ από τις κινηματογραφικές παραγωγές που φέραμε στην περιοχή. Πρόσφατα η μακεδονική κουζίνα αναδείχθηκε ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες κουζίνες στο παγκόσμιο κύπελλο μαγειρικής», επισήμανε στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια του 7ου Posidonia Sea Tourism Forum.
Στη συνέχεια, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε:
«Όσα έχουμε πετύχει δεν είναι το ταβάνι αλλά η βάση εκκίνησης για να έχουμε τουρισμό τεσσάρων εποχών 12 μήνες το χρόνο» και προέτρεψε τους εκπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας «να επενδύσουν στη Θεσσαλονίκη και θα διαπιστώσετε σε 1-2 χρόνια πως θα είναι η καλύτερη επένδυση που θα έχετε κάνει».
Ανακαλύψτε το αφιέρωμα Posidonia Sea Tourism Forum
Διαβάστε επίσης:
Yu Zenggang (ΟΛΠ): Η Ελλάδα είναι κορυφαίος προορισμός για ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μελόνι: Τα σημεία εκκίνησής μας είναι διαφορετικά, πρέπει να συναντηθούμε στα μισά του δρόμου
- ΔΕΗ: Γιατί οι αναλυτές την τοποθετούν στις κορυφαίες επιλογές τους το 2025
- FT: Γιατί το Κατάρ απειλεί να σταματήσει τις πωλήσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη
- FT-Σύμβουλοι Τραμπ: Αποχώρηση από τον ΠΟΥ «από την πρώτη μέρα»