«Το 2022 είχαμε 200% αύξηση στην κρουαζιέρα με 61 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων. Τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 15% από τις παραδοσιακές αγορές, είχαμε 140 εκατ. ευρώ από τις κινηματογραφικές παραγωγές που φέραμε στην περιοχή. Πρόσφατα η μακεδονική κουζίνα αναδείχθηκε ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες κουζίνες στο παγκόσμιο κύπελλο μαγειρικής», επισήμανε στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια του 7ου Posidonia Sea Tourism Forum.

Στη συνέχεια, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε:

1

«Όσα έχουμε πετύχει δεν είναι το ταβάνι αλλά η βάση εκκίνησης για να έχουμε τουρισμό τεσσάρων εποχών 12 μήνες το χρόνο» και προέτρεψε τους εκπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας «να επενδύσουν στη Θεσσαλονίκη και θα διαπιστώσετε σε 1-2 χρόνια πως θα είναι η καλύτερη επένδυση που θα έχετε κάνει».

Ανακαλύψτε το αφιέρωμα Posidonia Sea Tourism Forum

Διαβάστε επίσης:

Ζέρβας στο 7o Posidonia Sea Tourism Forum: Στόχος μας να καθιερωθεί η Θεσσαλονίκη τουριστικός προορισμός 12 μηνών

Yu Zenggang (ΟΛΠ): Η Ελλάδα είναι κορυφαίος προορισμός για ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο