Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Πήτερ Λιβανός: Η BlackRock πούλησε το 45% που κατείχε στην Gaslog

Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής - GasLog

Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής

Η ελεγχόμενη από τον Πήτερ Λιβανό ναυτιλιακή GasLog ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στη μετοχική της σύνθεση.

Ο βασικός της μέτοχος, το private equity BlackRock προχωρά στην πώληση του μεριδίου 45% που κατέχει στη ναυτιλιακή, στην GIC, το κρατικό fund που διαχειρίζεται τα αποθεματικά της Σιγκαπούρης.

Το GIC διαχειρίζεται η Global Infrastructure Partners (GIP), την οποία η BlackRock εξαγόρασε αυτόν τον μήνα.

Η Blenheim Holdings Ltd., η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Λιβανού, και το Ίδρυμα Ωνάση θα διατηρήσουν τον έλεγχο του υπόλοιπου 55% της εταιρείας.

Σχολιάζοντας την είσοδο του νέου εταίρου στην GasLog, ο πρόεδρος της Πήτερ Λιβανός δήλωσε: «Η GasLog διατηρεί μια εξαιρετική συνεργασία με τη BlackRock από το 2021 και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνέχισε να χτίζει έναν παγκόσμιας κλάσης στόλο σύγχρονων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου που εξυπηρετεί μερικούς από τους κορυφαίους ενεργειακούς παίκτες στον κόσμο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την GIC ως τον νέο εταίρο μας», δήλωσε ο Πήτερ Λιβανός, Πρόεδρος της GasLog.

Και πρόσθεσε ότι «ο μακροπρόθεσμος επενδυτικός ορίζοντας της GIP και η εστίαση στην ασφάλεια και τη λειτουργική αριστεία ευθυγραμμίζονται με τις εταιρικές αξίες της GasLog».

«Η GIC έχει ιστορικό επιτυχίας στην υποστήριξη επιχειρήσεων ενεργειακών υποδομών, ενισχύοντας περαιτέρω τα βασικά πλεονεκτήματα και την κεφαλαιακή ευελιξία της GasLog. Η παγκόσμια εμβέλειά τους θα μας ωφελήσει επίσης καθώς θα επιδιώκουμε ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης στο μέλλον», τόνισε.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2024 με την επιφύλαξη των κανονιστικών εγκρίσεων και των συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης.

Σημειώνεται ότι η η BlackRock είχε αρχίσει να εξετάζει τις επιλογές της για την πώληση του μεριδίου της στην GasLog από τον περασμένο Ιούνιο.

Είχε εισέλθει στο μετοχικό της κεφάλαιο μέσω της θυγατρικής Global Energy & Power Infrastructure (GEPIF) τον Φεβρουάριο του 2021, εποχή κατά την οποία η GasLog ήταν εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Με την εταιρεία του κ. Λιβανού να χαρακτηρίζει τότε την συμφωνία σαν «ένα επόμενο βήμα μετασχηματισμού της».

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Γκίκας: Το Λιμάνι του Λαυρίου, περνά σε μία νέα πορεία ανάπτυξης και αναβάθμισης

Στον ψηφιακό της μετασχηματισμό επενδύει η ΟΛΘ Α.Ε.

Γιάννης Δράγνης: Η Goldenport εισέρχεται στην αγορά OSV – Συμμετέχει σε εταιρεία με στόλο 24 πλοίων