Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πήτερ Γ. Λιβανός: Συμφωνία $800 εκατ. για πώληση, μίσθωση και επαναγορά πλοίου σε βάθος πενταετίας

Πήτερ Γ. Λιβανός

Πήτερ Γ. Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.

Η China Development Bank Financial Leasing (CDB Leasing) συνεχίζει να ενισχύει τους οικονομικούς της δεσμούς με τον Πήτερ Γ. Λιβανό, που θεωρείται από τους κορυφαίους μεταφορείς LNG.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εταιρεία επιβεβαίωσε πρόσφατα την είδηση ότι συμφώνησε να αποκτήσει και να εκμισθώσει ένα άλλο πλοίο LNG με την GasLog.

Η τελευταία συμφωνία αφορά το Tri-fuel diesel-electric (TFDE) GasLog Santiago, χωρητικότητας 155.000-cbm της GasLog Partners, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2013 που πωλήθηκε για 151 εκατομμύρια δολάρια.

Οι συμφωνίες πώλησης και επαναμίσθωσης του πλοίου φυσικού αερίου με τον Πήτερ Γ. Λιβανό, σύμφωνα με οικονομικούς και ναυτιλιακούς αναλυτές υπερβαίνουν τα 800 εκατομμύρια δολάρια με την κινεζική εταιρεία.

Η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα ανεβάζει τις συμφωνίες χρηματοδότησης ελληνικών πλοίων LNG σε πάνω από 1,8 δισ. δολάρια

Η GasLog Partners συμφώνησε να αναλάβει το πλοίο με μίσθωση, αλλά δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες για την τιμή και τη διάρκεια της συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες συναλλαγές με την CDB Leasing, η GasLog έχει αναλάβει τα πλοία με πενταετή μίσθωση αλλά χωρίς επιλογές επαναγοράς.

Στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου, η εταιρεία δήλωσε ότι «επιδιώκει συμφωνία» για την πώληση και την επαναμίσθωση ενός πλοίου TFDE LNG.

«Ενώ δεν έχει ακόμη επιτευχθεί οριστική συμφωνία, ωστόσο, αναμένεται να εκτελεστεί και η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τριμήνου του 2024», αναφέρουν πηγές της εταιρείας.

Η GasLog Partners, εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, η οποία συγχωνεύθηκε με τη μητρική GasLog το 2023, διαχειρίζεται ένα στόλο 15 πλοίων μεταφοράς LNG.

Διαβάστε επίσης: 

GasLog (Πήτερ Λιβανός): Η BlackRock διερευνά τρόπους αποχώρησης από την εταιρεία

Οι 78 «εκατομμυριούχοι» Έλληνες εφοπλιστές – Πρώτη με διαφορά η Μαρία Αγγελικούση [πίνακας]

Ναυάγιο στην Ιταλία: Βρέθηκαν δύο σοροί εντός του σούπερ γιοτ – Στους 4 οι αγνοούμενοι, δύσκολες οι έρευνες