• Ναυτιλία

    Pioneer Marine (Δ. Παπούλης – Κ. Ταπακτσόγλου): Πρόσθεσε το 10ο πλοίο της


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Pioneer Marine, που διευθύνεται από τους Δημήτρη Παπούλη και Κορίνα Ταπακτσόγλου, γνωστοποίησε ότι πρόσθεσε άλλο ένα πλοίο στον στόλο της.

    Πρόκειται για ένα πλοίο supramax, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2014 και φέρει το όνομα Myra Bay και είναι συνολικής χωρητικότητας 56.500 dwt.

    Η εταιρεία V Rich νωρίτερα είχε αναφέρει ότι πουλήθηκε πλοίο σε έναν Έλληνα αγοραστή που δεν κατονομάστηκε. Η συναλλαγή, όπως διέρρευσε, κυμάνθηκε μεταξύ 18 και 19 εκατομμύρια δολάρια.

    Ήδη η εταιρεία διαθέτει και διαχειρίζεται δέκα πλοία, συνολικής χωρητικότητας 356.086 dwt.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία Pioneer ιδρύθηκε το 2013 από τον Pankaj Khanna, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της DryShips, με την υποστήριξη ενός αμερικανικού fund, του Garrison Investment Group και εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Όσλο OTC το 2014.

    Ωστόσο, τα στελέχη της εταιρείας, Δημήτρης Παπούλης και Κορίνα Ταπακτσόγλου, ήταν επικεφαλής μιας ομάδας υπαλλήλων που διαδέχθηκε τον P. Khanna το 2017 και στη συνέχεια ανέλαβε την Pioneer, με την υποστήριξη συνεργαζομένων επενδυτών και απέκτησαν οκτώ πλοία το έτος 2021.

    Τον Ιούλιο του 2021, όταν η εταιρεία οδηγείτο σε διάλυση, ο CEO Δημήτρης Παπούλης και η CFO Κορίνα Ταπακτσόγλου, μαζί με ευρύτερη διοικητική ομάδα, ήρθαν σε σχετική συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο και αγόρασαν την εταιρεία.

    Οι Δ. Παπούλης και Κ. Ταπακτσόγλου, το 2017 κατάφεραν και μετέφεραν τα γραφεία της εταιρείας από τη Σιγκαπούρη στην Ελλάδα.

    Επισημαίνεται ότι η ναυτιλιακή εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη 200.000 δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2021, έναντι ζημιών 900.000 δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

    Η Κορίνα Ταπακτσόγλου είναι επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Pioneer Marine από το 2017 και υπεύθυνη για το σχεδιασμό, την εφαρμογή και τη διαχείριση όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

    Εντάχθηκε στο δυναμικό της Pioneer Marine το 2014 ως αντιπρόεδρος Οικονομικών, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί ως επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου και Συμμόρφωσης και ως υπεύθυνη εργασιών σε ναυτιλιακή εταιρεία ξηρού φορτίου που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Επίσης, στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως υπεύθυνη ελέγχου στην PwC Ελλάδος.

    Διαθέτει εμπειρία πλέον πολλών ετών στους τομείς του λογιστικού ελέγχου, των αναφορών και της χρηματοοικονομικής διαχείρισης, εκ των οποίων τα 16 σε επιχειρήσεις του κλάδου της ναυτιλίας.

    Σε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή είναι υπεύθυνη για την καθημερινή διαχείριση της Pioneer Marine Inc., ενώ σαν μέλος της εκτελεστικής ομάδας παρέχει στρατηγικές συστάσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο όσον αφορά την ανάπτυξη νέων εργασιών, την χάραξη της στρατηγικής της επιχείρησης, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των επιχειρηματικών σχεδίων και των συναφών προϋπολογισμών.

    Εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος της στη διαμόρφωση της οργανωτικής δεοντολογίας της Pioneer Marine και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης. Πιστεύει στον επαγγελματισμό, στον ενθουσιασμό με τη δουλειά, στην ακεραιότητα του χαρακτήρα, στην ομαδική εργασία και στο να δίνει το καλό παράδειγμα.

    Αυτά τα στοιχεία την βοηθούν στην προσωπική και στην επαγγελματική ζωή της, την κάνουν να ξεχωρίζει σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κλάδο και της χαρίζουν τον σεβασμό των επενδυτών, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των συνεργατών της.

    Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μέλος της Ένωσης Ορκωτών Λογιστών (Association of Certified Chartered Accountants – ACCA).

    Ο Δημήτρης Παπούλης, εντάχθηκε στην εταιρεία το 2013 ως Αντιπρόεδρος Εμπορικών Λειτουργιών. Διαθέτει 25 χρόνια εμπειρίας στις μεταφορές χύδην ξηρού φορτίου.

    Κατείχε στο παρελθόν διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες ναυτιλιακές και ναυλομεσιτικές εταιρείες.

    Διαθέτει BSc (Hons) Maritime Business and Maritime Law από το University of Plymouth & MSc in International Transport from University of Cardiff

    Η Pioneer Marine προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη θαλάσσια μεταφορά ξηρού φορτίου.

    Από το 2013 η Pioneer Marine έχει δημιουργήσει μια αξιοσέβαστη φήμη για την παροχή αποτελεσμάτων, στα οποία μπορούν να βασίζονται οι πελάτες της.

    Κορίνα Ταπακτσόγλου επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Pioneer Marine
    Κορίνα Ταπακτσόγλου επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Pioneer Marine

    Κορίνα Ταπακτσόγλου
    Κορίνα Ταπακτσόγλου
    Δημήτρης Παπούλης
    Δημήτρης Παπούλης

    Διαβάστε επίσης:

    Επίσκεψη Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανου Γκίκα στη ΒΔ Ελλάδα

    Οι Χούθι υποστηρίζουν πως στοχοθέτησαν πλοίο στο λιμάνι της Χάιφας με drones

    Νταλακογιώργος: «Τα ταξίδια με ακτοπλοϊκά πλοία έχουν γίνει ασύμφορα για την μέση ελληνική οικογένεια»



    ΣΧΟΛΙΑ