Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Πέτρος Παναγιωτίδης πουλά, Ισμήνη Παναγιωτίδη, αγοράζει – Το κέρδος της Castor στα 9 εκατ. δολ.

Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής - - Castor Maritime - Toro LPG

Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής

Η Castor Maritime Inc. του Πέτρου Γ. Παναγιωτίδη, γνωστοποίησε ότι στις 19 Ιανουαρίου 2024, υπέγραψε χωριστές συμφωνίες με ναυτιλιακές οντότητες που ανήκουν στην αδερφή του, Ισμήνη Γ. Παναγιωτίδη.

Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, πούλησε το M/V Magic Nova, ένα πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, τύπου Panamax, ναυπήγησης του 2010, έναντι 16,1 εκατομμυρίων δολαρίων και το M/V Magic Horizon, ένα πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, τύπου Panamax, κατασκευής 2010, με τιμή 15,8 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την συμφωνία, τα δύο πλοία αναμένεται να παραδοθούν στην Ισμήνη Παναγιωτίδη, μέχρι τον μήνα Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Η εταιρεία αναμένει να σημειώσει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 καθαρό κέρδος περίπου 4,4 εκαταομμύρια δολάρια από την πώληση του M/V Magic Nova, εξαιρουμένων τυχόν δαπανών που σχετίζονται με συναλλαγές και καθαρό κέρδος 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση του M/V Magic Horizon, εξαιρουμένης οποιασδήποτε συναλλαγής, δικαστικά έξοδα κλπ.

Ο Πέτρος Παναγιωτίδης είναι ο ιδρυτής της Castor Maritime Inc. Είναι επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπηρετεί ως Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας από την ίδρυσή της τον Σεπτέμβριο του 2017.

Συσσώρευσε περισσότερα από 5 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της Ναυτιλίας καθώς και στην Επενδυτική Τραπεζική κατέχοντας διάφορες θέσεις στα Οικονομικά, Λειτουργίες και Διοίκηση πριν ξεκινήσει τη δική του εταιρεία.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Fordham με πτυχίο στις Διεθνείς Σπουδές και τα Μαθηματικά και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση και τα Συστήματα με εστίαση στη Διαχείριση Κινδύνων από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Μέσα από αυτούς τους διάφορους ρόλους και το εκπαιδευτικό υπόβαθρο, ο Πέτρος Παναγιωτίδης κατάφερε να ενισχύσει τις ικανότητές του να ηγηθεί και να αναπτυχθεί μια ναυτιλιακή εταιρεία εφαρμόζοντας μια ξεκάθαρη επιχειρηματική στρατηγική, αξιοποιώντας την καινοτομία μέσω ταχείας ανάπτυξης και εκμετάλλευσης προτάσεων και ιδεών, καθώς και ενθαρρύνοντας ενεργά την ενδοοργανωτική συνεργασία.

Η Ισμήνη Παναγιωτίδη, είναι κόρη του Γαβριήλ – Βίλι Παναγιωτίδη και αδερφή του Πέτρου Παναγιωτίδη.

Έχει σπουδάσει στο Boston University και στο Cass Business School του Λονδίνου.

Η ναυτιλιακή της εταιρεία Pavimar ξεκίνησε τη λειτουργία της το καλοκαίρι του 2014.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μ. Τραυλού με την Sue Biniaz

Δένδιας: Eξετάζoυμε συμπαραγωγή 7 φρεγατών Constellation με τις ΗΠΑ

Η Dorian LPG του Τζον Χατζηπατέρα δίνει μέρισμα $1 ανά μετοχή και συνολικά $40,6 εκατ.