Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Performance Shipping: Εξασφάλισε έσοδα 25,7 εκατ. δολαρίων

Ανδρέας Μιχαλόπολος, CEO Performance Shipping

Ανδρέας Μιχαλόπολος, CEO Performance Shipping

Η Performance Shipping Inc., της Αλίκης Παληού και του Ανδρέα Μιχαλόπουλου γνωστοποίησε σήμερα ότι, μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής της εταιρείας που της ανήκει εξ ολοκλήρου, υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την Marathon Maritime Company, μια εξ ολοκλήρου -η θυγατρική της Marathon Petroleum Corporation (NYSE: MPC), για το πλοίο M/T P. Long Beach.

Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης θα είναι 37.200 USD ανά ημέρα για περίοδο είκοσι τεσσάρων (24) μηνών +/- 40 ημερών κατά την επιλογή του ναυλωτή και αναμένεται να ξεκινήσει η ναύλωση στα τέλη Δεκεμβρίου. Αυτή η ναύλωση θα δημιουργήσει περίπου 25,7 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη διάρκεια της ναύλωσης.

Το M/T P. Long Beach είναι ένα δεξαμενόπλοιο Aframax χωρητικότητας 105.408 dwt που κατασκευάστηκε το 2013 από την Hyundai Heavy Industries Co., Ltd.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτό το νέο συμβόλαιο χρονοναύλωσης για το δεξαμενόπλοιο Aframax, M/T P. Long Beach. Αυτή η εξέλιξη όχι μόνο δείχνει την ικανότητά μας να εξασφαλίζουμε ναυλώσεις υψηλών εσόδων, αλλά αντικατοπτρίζει επίσης τη σταθερή επιχειρηματική μας φήμη μέσω των νεοσύστατων σχέσεών μας με κορυφαίους και αξιόπιστους αντισυμβαλλομένους, όπως η Marathon Petroleum.

«Μαζί με αυτή τη ναύλωση, πάνω από το ήμισυ του τρέχοντος στόλου μας θα είναι με συμβόλαια χρονοναύλωσης, κερδίζοντας μεικτές τιμές ναύλωσης που κυμαίνονται από 23.000 δολάρια έως 37.200 δολάρια την ημέρα. Αυτό ανεβάζει το εξασφαλισμένο ανεκτέλεστο εισόδημά μας σε περίπου 54 εκατομμύρια δολάρια, με βάση την ελάχιστη διάρκεια κάθε ναύλωσης. Αναμένουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την τρέχουσα κερδοφορία μας, αξιοποιώντας το σταθερό περιβάλλον ναύλων μέσω της λειτουργίας των υπόλοιπων δεξαμενόπλοιων με συμφωνίες συγκέντρωσης. Αυτή η σημαντική σταθερή ταμειακή ροή θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση μας στην αγορά και θα υποστηρίξει τη στρατηγική επέκτασης και ανανέωσης του στόλου μας, παρέχοντας παράλληλα μερική χρηματοδότηση των κεφαλαιουχικών μας δαπανών που σχετίζονται με τα ναυπηγικά μας συμβόλαια για την αγορά τριών νεότευκτων δεξαμενόπλοιων LNG Aframax έτοιμα για LNG, που αναμένεται να παραδοθούν το 2025 και 2026».

Διαβάστε επίσης

Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Performance Shipping): Ναυπηγούμε τρία πλοία αξίας 191 εκατ. δολαρίων

Μαρία Αγγελικούση: Μυστήριο με την απόλυση του διευθυντή της εφοπλίστριας λίγο πριν του δώσει μπόνους

Όλο το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για κατάθεση δικαιολογητικών πριν την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης