• Ναυτιλία

    Performance Shipping (Αλίκη Παληού – Ανδρέας Μιχαλόπουλος): Εξασφάλισε έσοδα 28,7 εκατ. δολ. από ναύλωση πλοίου

    Αλίκη Παληού - Ανδρέας Μιχαλόπουλος

    Αλίκη Παληού – Ανδρέας Μιχαλόπουλος


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping, της Αλίκης Παληού και του Ανδρέα Μιχαλόπουλου, υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με θυγατρική της Aramco, την Aramco Trading, για ένα από τα δεξαμενόπλοια, τύπου aframax.

    Η συμφωνία αφορά στο δεξαμενόπλοιο Briolette, κατασκευής 2011, συνολικής χωρητικότητας 104.588 dwt, το οποίο θα απασχοληθεί για δύο χρόνια από εταιρεία της Aramco.

    Ο ναυλωτής έχει τη δυνατότητα να συντομεύσει ή να παρατείνει τη συμφωνία κατά τριάντα ημέρες.

    Η συμφωνία ξεκίνησε στις 2 Ιουνίου σε άμεση συνέχιση της προηγούμενης ναύλωσης. Το πλοίο, ναυλώθηκε με 41.000 δολάρια την ημέρα και αναμένεται να αποφέρει περίπου 28,7 εκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα έσοδα για την ελάχιστη διάρκεια της ναύλωσης.

    Αυτό το νέο διετές συμβόλαιο έχει υψηλότερο ημερήσιο μικτό ναύλο από το προηγούμενο κατά 8.500 δολάρια και είναι το τρίτο παρόμοιο συμβόλαιο που έχει εξασφαλίσει η εισηγμένη εταιρεία στο Nasdaq.

    Η εταιρεία έχει τώρα ένα ανεκτέλεστο συμβόλαιο ύψους 228,1 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των τριών πενταετών συμφωνιών για τα νέα της aframax LR2.

    Δύο από τα επτά πλοία του στόλου αξιοποιούνται στην αγορά σποτ μέσω συμμετοχής σε pools, ενώ τα υπόλοιπα πέντε είναι σε χρονοναύλωση, με ένα πλοίο η ναύλωση του οποίου λήγει στα τέλη Αυγούστου και δύο το τελευταίο τρίμηνο του 2024.

    «Εάν διατηρηθούν οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, αναμένουμε να αξιοποιήσουμε τα πλοία μας με ναυλώσεις που λήγουν το 2024 με υψηλότερες τιμές», δήλωσε ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Performance Shipping.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Μελίνα Τραυλού θα συνομιλήσει αύριο με 200 σπουδαστές των ΑΕΝ

    Alpha Bank: Πράσινο φως από SSM για τη διανομή μερίσματος 122 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 20% των κερδών του 2023



    ΣΧΟΛΙΑ