• Ναυτιλία

    Παρέλαβε το Fotini ο Γιώργος Δελαπόρτας της Meadway Bulkers


    Η Meadway Bulkers, του Γιώργου Δελαπόρτα, παρέλαβε το Handysize πλοίο Fotini, ένα bulk carrier από το ναυπηγείο της Ιαπωνίας Onomichi.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωση της: “Είμαστε ευγνώμονες που είμαστε οι ιδιοκτήτες αυτού του αξιοπρόσεκτου παραδείγματος εξαιρετικής ιαπωνικής δεξιοτεχνίας.

    Στα ελληνικά, η Fotini – Φωτεινή, συμβολίζει το φως και ευχή μας είναι να σαλπάρει σε όλο τον κόσμο ως φάρος φωτός και ελπίδας, υπερισχύοντας κάθε δυσκολίας. Αυτό το πλοίο σηματοδοτεί επίσης το πρώτο από μια σειρά ιαπωνικών νεότευκτων που αναμένεται να ενταχθούν στον στόλο μας μέχρι το 2026″.

    Επισημαίνεται ότι η εταιρεία αναμένει να παραλάβει πέντε ακόμη νεότευκτα Handysize bulk carriers και ειδικότερα δύο από το ιαπωνικό ναυπηγείο Namura & τρία από το κινεζικό ναυπηγείο Tsuneishi.

    Ο στόλος της Meadway Bulkers σε πλήρη ανάπτυξη θα αποτελείται από 20 πλοία.

    Η Meadway οφείλει την ίδρυσή της στην οξυδέρκεια, την αποφασιστικότητα και το επιχειρηματικό πνεύμα του Διονύση Δελαπόρτα (1948-2019). Λίγο μετά την ίδρυσή της, το 1988, η εταιρεία έχτισε τη φήμη της ως εμπειρογνώμονας στη ναύλωση και τη διαχείριση πλοίων, ενώ πρόσθεσε πολλά νεότευκτα στον συνεχώς αυξανόμενο στόλο της.

    Διαβάστε επίσης:

    H Αthenian Sea Carriers πούλησε το Captain X.Kyriakou για 80 εκατ. δολάρια

    Χάρης Βαφειάς: Κέρδη 84 εκατ. δολαρίων για τις τρεις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες του

    Attica Group: Αναμένοντας τις αποφάσεις της διοίκησης της ΕΤΑΝΑΠ – Παραμένει η προσφορά για 10 ευρώ τη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ