Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Π. Παππάς: Η Product Shipping & Trading πούλησε πλοίο σε συμφέρουσα τιμή

Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers ναυτιλία

Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

Σε μία ιδιαίτερα επικερδής κίνηση προχώρησε ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έκλεισε συμφωνία για την πώληση ενός τάνκερ κατασκευής 2008 που περιλαμβάνονταν στο στόλο της εταιρείας Product Shipping & Trading, συμφερόντων του ιδίου.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τιμή πώλησης αποτυπώνει την ανοδική πορεία των τιμών στο συγκεκριμένο κλάδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Allied Shipbroking, o ισχυρός πλοιοκτήτης πούλησε το χωρητικότητας 47,000-dwt πλοίο Ayesha, που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Hyindai Mipo, έναντι 16 εκατ. δολαρίων.

Το τίμημα θεωρείται υψηλό, δεδομένου ότι με βάση τις εκτιμήσεις της VesselsValue, η εκτιμώμενη αξία του τάνκερ διαμορφώνεται στα 15,1 εκατ. δολάρια.

Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει γίνει γνωστή. Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το πλοίο κατέληξε σε γερμανική εταιρεία, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για νορβηγική ναυτιλιακή.

Σημειώνεται ότι αν επιβεβαιωθεί η πώληση, πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση που πραγματοποιεί φέτος η Product Shipping & Trading , καθώς το καλοκαίρι προχώρησε στην πώληση του χωρητικότητας 37,000-dwt τάνκερ Laima (κατασκευής 2003), το οποίο αγόρασε η Caraka Tirta Perkasa με έδρα την Ινδονησία, έναντι 8,5 εκατ. δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: A. Φράγκου: Στη Navios Acquisition όλα τα τάνκερ της πλοιοκτήτριας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Προχωρά η αναδιάρθρωση της Aegean Marine. Η βελτιωμένη προσφορά της Mercuria

MH ΧΑΣΕΤΕ:  Ν. Μαρτίνος: Η επικερδής κίνηση της Thenamaris