Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Π. Λιβανός: Δεύτερη παραγγελία πλοίου για το 2018

Πήτερ Λιβανός GasLog ναυτιλία

Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Partners

Την παραγγελία νεότευκτου πλοίου μεταφοράς LNG, το δεύτερο για το 2018, στο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries  ανακοίνωσε η εταιρία GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού. 

Πρόκεται για ένα πλοίο (Hull No. 2274) με πρόωση XDF, χωρητικότητας 180.000 κυβικών μέτρων, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρία το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία για τη ναύλωση του, ενώ η σύμβαση της GasLog με το ναυπηγείο περιλαμβάνει την προοπτική παραγγελίας και άλλων πλοίων.

Ο Paul Wogan, CEO της GasLog, σχολίασε τη συμφωνία επισημαίνοντας τα εξής: “Δεδομένου ότι οι προοπτικές για τη ζήτηση πλοίων μεταφοράς LNG παραμένουν ισχυρές και λόγω των έντονων ενδείξεων ότι οι τιμές στα νεότευκτα πλοία αρχίζουν να αυξάνονται, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συμφωνία για την κατασκευή του δεύτερου πλοίου μας για το 2018. Παραμένουμε βέβαιοι ότι το πλεονέκτημα του κόστους μεταφοράς που παρέχουν τα πλοία της τελευταίας γενιάς θα το καταστήσει ιδιαίτερα ελκυστικό για τους πελάτες που αναζητούν την πιο ανταγωνιστική λύση για τη μεταφορά του LNG.”

Σημειώνεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου 2018, η ναυτιλιακή είχε ανακοινώσει την παραγγελία νεότευκτου πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), χωρητικότητας 180.000 κυβικών μέτρων. Και η συγκεκριμένη παραγγελία έγινε στο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries, ενώ ο χρόνος παράδοσης έχει οριστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Η GasLog διαθέτει ιδιόκτητο στόλο με 29 πλοία μεταφοράς LNG (23 πλοία λειτουργούν και έξι ακόμη βρίσκονται υπό κατασκευή). Παράλληλα, η θυγατρική της GasLog Partners LP, κατέχει επιπλέον 12 πλοία μεταφοράς LNG.

Paul Wogan. Διευθύνων Σύμβουλος GasLog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγγελική Φράγκου: Στα ταμεία της Navios Containers 30 εκατ. δολ. Τα επόμενα σχέδια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραγγελίες για 100 τάνκερ από τους εφοπλιστές. Ποιος Έλληνας πρωταγωνιστεί στις συμφωνίες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αθ. Φειδάκης: Βγαίνει από τη ζώνη του λυκόφωτος η Globus Maritime