• Ναυτιλία

    Π. Λασκαρίδης: Τα θέματα που απασχολούν τα πλοία που προσεγγίζουν τα λιμάνια της Αυστραλίας τέθηκαν στην πρέσβη Alison Duncan

    από αριστερά προς τα δεξιά: Ο. Παναγιώτης Λασκαρίδης, CEO of Lavinia Corp, ο κ. Michael Drake, Εκτελεστικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της AMSA και η ΑΕ Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κα. Alison Duncan


    O Πάνος Λασκαρίδης, της Laskaridis Shipping Co. Ltd. φιλοξένησε, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με την ΑΕ την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κυρία Alison Duncan και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αυστραλιανής Αρχής Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA), κ. Michael Drake.

    Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των Nηογνωμόνων και των Σημαιών, να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, καθώς και να συζητήσουν τις ανησυχίες τους με την AMSA.

    Οι συμμετέχοντες της Συζήτησης σε μια ομαδική φωτογραφία

    Ο κ. Michael Drake παρουσίασε τις δραστηριότητες της AMSA και απάντησε σε ερωτήσεις των νηογνωμόνων ABS, BV, CCS, DNV, LR, NKK και RINA καθώς και των σημαιών της Κύπρου, της Λιβερίας, της Μάλτας και του Παναμά. Επιπλέον, η INTERCARGO, που εκπροσωπεί περισσότερα από 3000 πλοία, είχε την ευκαιρία να μεταφέρει ερωτήματα των μελών της.

    Στελέχη της Laskaridis Shipping έθεσαν ερωτήματα από ναυτιλιακές εταιρείες που διαχειρίζονται συνολικά περισσότερα από 300 πλοία με συχνές προσεγγίσεις σε λιμάνια της Αυστραλίας.

    από αριστερά προς τα δεξιά: η κα. Κατερίνα Πρίφτη, DPA και Διευθύντρια HSQE της Laskaridis Shipping Co.Ltd. και η κα. Μαρίνα Χατζημανώλη, Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

    Τα θέματα που συζητήθηκαν περιλάμβαναν την εμπειρία της AMSA για τις επιθεωρήσεις PSC, την ιεράρχηση των επιθεωρήσεων, τις ανησυχίες σχετικά με τις απομακρυσμένες επιθεωρήσεις, τις περιβαλλοντικές ανησυχίες όπως η πλοήγηση στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, τις ευθύνες των τερματικών σταθμών φόρτωσης κα.

    Στους διακεκριμένους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν: η ΑΕ Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κα. Alison Duncan, η κα.  Μαρίνα Χατζημανώλη, Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΑΕ Πρέσβης και Γενική Πρόξενος του Παναμά, κα. Julie Lymberopoulos, ο κ. Michael Drake, Εκτελεστικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της AMSA, ο κ. Reynaldo Garibaldi, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και ο κ. Μιχάλης Πανταζόπουλος, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Σημαίας της Λιβερίας, ο κ. Ivan Tabone, Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και ο κ. Keon Vella, Τεχνικός Ανώτερος Διευθυντής της Σημαίας της Μάλτας, ο κ. Ιωάννης Ευστρατίου, Διευθυντής, Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Περιβάλλοντος, Υπουργείο Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Δημήτρης Μονιούδης, Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της INTERCARGO, η κα. Paillette Παλαιολόγου, Bureau Veritas, ο κ. Θεοδόσης Σταματέλος, Lloyd’s Register, ο κ. Σπυρίδων Ζολώτας, RINA, ο κ. Ιωάννης Χιωτόπουλος, Det Norske Veritas, ο κ. Σταμάτης Φραδέλος, American Bureau of Shipping, ο κ. Bao chun Wang, China Classification Society, ο κ. Κωνσταντίνος Μάρκου, Class NK, εκπρόσωποι από τις σημαίες του Παναμά, της Λιβερίας, της Μάλτας, της Κύπρου και εκπρόσωποι της Laskaridis Shipping Co. Ltd.

    Τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης συντόνισε η κυρία Κατερίνα Πρίφτη, DPA και Διευθύντρια HSQE της Laskaridis Shipping Co.Ltd.

    από αριστερά προς τα δεξιά: ο κ. Δημήτρης Μονιούδης, Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της INTERCARGO και ο κ. Michael Drake, Εκτελεστικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της AMSA

     Εκπρόσωπος της εταιρείας σχολίασε:

    “Πιστεύουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις χτίζουν εμπιστοσύνη, αναδεικνύουν την ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια στη ναυτιλία, περισσότερη συνεργασία και περισσότερη υπευθυνότητα από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και μας φέρνουν πιο κοντά σε έναν κόσμο όπου οι ναυλωτές, οι μεταφορείς, οι ρυθμιστικές αρχές, τα λιμάνια και οι ιδιοκτήτες φορτίων, όλοι θέτουν την ασφάλεια σε προτεραιότητα”.

    Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την AMSA έλαβε χώρα ως συνέχεια της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με την RIGHTSHIP που πραγματοποιήθηκε στα Ποσειδώνια 2022.

    Τα πρακτικά θα δημοσιευθούν σύντομα, καθώς πιστεύουμε ότι θα είναι χρήσιμα για ολόκληρη τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Διαβάστε επίσης

    Μελίνα Τραυλού: Η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει την προσφορά της ναυτιλίας

    UES Marine: Συμμετέχει στα Ποσειδώνια και προσφέρει λύσεις στις ναυτιλιακές εταιρείες

    Aegean 600: Tα διασημότερα ιστιοπλοϊκά θα εντυπωσιάσουν στο Αιγαίο – Ρεκόρ συμμετοχών με 70 σκάφη από 25 χώρες



    ΣΧΟΛΙΑ