Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Οριακή αύξηση στη δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Ιούνιο

Φορτηγό πλοίο με ελληνική σημαία

Ελληνικός εμπορικός στόλος

Οριακή αύξηση (0,3%) σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι, ενώ σε σχέση με τον Μάιο μειώθηκε 0,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Η ολική χωρητικότητα του ελληνικού στόλου σημείωσε ετήσια μείωση 2,7%.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) τα στοιχεία για τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 Κ.Ο.Χ.1 και άνω) για τον μήνα Ιούνιο 2024.

Ειδικότερα:

Η Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου τον μήνα Ιούνιο 2024, σε σύγκριση με την αντίστοιχη του Ιουνίου 2023, παρουσίασε αύξηση κατά 0,3%. Μείωση κατά 0,8% σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση Ιουνίου έτους 2023 προς τον Ιούνιο 2022.

Η Ολική Χωρητικότητα του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, παρουσίασε μείωση κατά 2,7% τον μήνα Ιούνιο 2024 σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα Ιουνίου 2023. Μείωση 4,0% είχε σημειωθεί και κατά την αντίστοιχη σύγκριση Ιουνίου του έτους 2023 προς τον Ιούνιο 2022.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Διαβάστε επίσης: 

Λέων Πατίτσας: Τρία νεότευκτα πλοία μεταφοράς αμμωνίας για την Atlas Maritime σε συνεργασία με την EMF

Sounion: Βίντεο των Χούθι δείχνει την στιγμή που βάζουν εκρηκτικά στο πλοίο του εφοπλιστή Διαμαντίδη

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 4,09 εκατ. δολάρια