• Ναυτιλία

    Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας: Αύξηση της κρουαζιέρας κατά 24,08%

    Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας

    Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας


    Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε γνωστοποίησε τη δυναμική ανάπτυξη του λιμανιού στον κλάδο της κρουαζιέρας με αύξηση 24,08% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με 650.695 επιβάτες και 345 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων.

    Το λιμάνι της Κέρκυρας σημείωσε σημαντική αύξηση τόσο στην επιβατική όσο και στην τουριστική κίνηση κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2024. Οι θετικές τάσεις καταγράφονται στον κλάδο της κρουαζιέρας και το homeporting, ενώ η σύνδεση με την Ηγουμενίτσα συνεχίζει σταθερά και αμείωτα να συμβάλλει στην εισροή επισκεπτών στο νησί.

    Τα αποτελέσματα αυτά υπογραμμίζουν τη στρατηγική σημασία του λιμένα, ο οποίος εδραιώνεται ως αδιαμφισβήτητη πύλη για την Αδριατική, ενισχύοντας παράλληλα τόσο την τοπική όσο και την εθνική οικονομία και την ελκυστικότητα της Κέρκυρας ως τουριστικού προορισμού.

    Στον κλάδο της κρουαζιέρας, το λιμάνι της Κέρκυρας συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακές επιδόσεις και να ενισχύει τη θέση του ως ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς homeporting στην Ελλάδα με 82.773 επισκέπτες να προέρχονται από το homeporting το 2024, έναντι 80.248 το προηγούμενο έτος.

    Το λιμάνι της Κέρκυρας
    Το λιμάνι της Κέρκυρας

    Αναλυτικότερα, τους πρώτους εννέα μήνες του 2024, το λιμάνι της Κέρκυρας υποδέχθηκε 650.695 επιβάτες και 345 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση 24,08% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, όταν είχαν καταγραφεί 271 αφίξεις κρουαζιέρας με 524.394 επιβάτες.

    Διαβάστε επίσης:

    Kυριαζόπουλος: Εγκρίθηκε η δημιουργία από τον ΟΛΠ πρότυπου πάρκου στο λιμάνι του Πειραιά

    Στυλιανίδης: Πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι τις διεθνείς εμπορικές οδούς και να διασφαλίσουμε την ευημερία κ των κοινωνιών μας

    Τέλης Μυστακίδης: Ισχυροποιεί την θέση του στη ναυτιλία μέσω της Union Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ