• Ναυτιλία

    Online εκπαιδευτικά μαθήματα από την HELMEPA SQLearn

    Η Πρόεδρος της HELMEPA, κυρία Σεμίραμις Παληού

    Η Πρόεδρος της HELMEPA, κυρία Σεμίραμις Παληού


    Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), ένας από τους πιο ιστορικούς περιβαλλοντικούς οργανισμούς, και η SQLearn, πρωτοπόρος εταιρεία παροχής online εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στον τομέα της ναυτιλίας, ανακοινώνουν την έγκριση των online μαθημάτων Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers (STCW), τα οποία παρέχονται στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, από τη Ναυτιλιακή Αρχή της Κύπρου.

    Τρία μαθήματα STCW για την ασφάλεια εν πλω, σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν από την SQLearn (μέλος της HELMEPA), είναι πλέον διαθέσιμα online με Computer Based Training (CBT) και παρέχονται από το πιστοποιημένο Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο της βραβευμένης Ακαδημίας της HELMEPA.

    Πρόκειται για ένα κορυφαίο ορόσημο, καθώς αυτά είναι τα πρώτα μαθήματα STCW αποκλειστικά μέσω e-learning που έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Ναυτιλιακή Αρχή της Κύπρου.

    Στο πλαίσιο αυτής της μοναδικής συνεργασίας, μέρος των εσόδων προσφέρεται για την υποστήριξη της αποστολής της HELMEPA «Να Σώσουμε τις Θάλασσες».

    «Η HELMEPA αναζητά συνεχώς τρόπους για να βοηθήσει τους/τις ναυτικούς στα καθήκοντά τους, ενισχύοντας την ασφάλεια, την προστασία, την πρόληψη της ρύπανσης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση εν πλω. Η πρόσβαση στα online μαθήματα STCW επιτρέπει στους/στις ναυτικούς να αποκτήσουν την απαραίτητη ποιοτική και πιστοποιημένη εκπαίδευση ανά πάσα στιγμή, όπου κι αν βρίσκονται, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της HELMEPA», δήλωσε η Όλγα Σταυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της HELMEPA. «Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Υπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου σε έναν ακόμη τομέα εκπαίδευσης, παρέχοντας στα μέλη μας κορυφαίας ποιότητας και σύγχρονες υπηρεσίες εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

    «Αυτό το πρωτοποριακό επίτευγμα προσφέρει μια νέα εμπειρία στην εκπαίδευση STCW, καθώς επιτρέπει σε ναυτικούς, πληρώματα κρουαζιερόπλοιων και σκαφών αναψυχής, να ολοκληρώσουν εξ αποστάσεως την εκπαίδευση STCW που απαιτείται για να είναι καταρτισμένοι και να ενταχθούν στο δυναμικό πλοίων, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήμα και χωρίς να διαταράσσεται η σταδιοδρομία τους», σημειώνει ο Σπύρος Γκούμας, Διευθύνων Σύμβουλος της SQLearn. «Αξιοποιώντας τα περισσότερα από 10 χρόνια καινοτομίας της SQLearn στην ναυτική εκπαίδευση, το πρόγραμμα αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί αποκλειστικά διαδικτυακά, από το σπίτι ή ακόμη και εν πλω, προσφέροντας σημαντικό όφελος, ειδικά αν ληφθούν υπόψη οι περιορισμοί φυσικής παρουσίας των παραδοσιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους ναυτικούς», καταλήγει ο ίδιος.

    Τα μαθήματα STCW Basic Safety που προσφέρονται επί του παρόντος στο πλαίσιο της συνεργασίας HELMEPA-SQLearn περιλαμβάνουν τα:

    • Security Awareness Training for all Seafarers, STCW Section A-VI/6-1
    • Designated Security Duties, STCW Section A-VI/6-2
    • Ship Security Officer (SSO), STCW Section A-VI/5

    Διαβάστε επίσης:

    Στις 2 Οκτωβρίου ο Γιάννης Στουρνάρας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά

    Sounion: Ρυμουλκείται σε ασφαλές σημείο προς τα βόρεια της Ερυθράς Θάλασσας – Στόχος η κατάσβεση και αδρανοποίηση καυσίμων

    ΝΕΕ: Το Hellas Liberty θα ελλιμενιστεί στο Φλοίσβο



    ΣΧΟΛΙΑ