Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Ομοσπονδία Λιμενικών: Η αύξηση που ανακοινώθηκε για την νυχτερινή εργασία είναι 0,55 ευρώ μεικτά την ώρα!

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Σ. Παναγιώτης Τσιάνος

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Σ. Παναγιώτης Τσιάνος

«Αναρωτιόμαστε, ποιος νοσηρός νους έπεισε τον Πρωθυπουργό να προβεί σε τέτοια ακατανόητη εξαγγελία (!) περί αυξήσεως κατά 20% της αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας που μεταφράζεται περίπου σε 0,55 ευρώ (μεικτά!) την ώρα;

Ακόμη δε περισσότερο, ποιος εφηύρε την αιτιολόγηση του ευτελούς αυτού ποσού, την επομένη ημέρα, ως «συμβολική κίνηση», δήθεν λόγω δημοσιονομικής στενότητας; Γιατί αν είναι έτσι, κρατήστε το για να μη σας επιβαρύνουμε το δημοσιονομικό χώρο», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

«Άραγε, οι Πολιτικοί Προϊστάμενοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι προφανώς και συνυπέγραψαν την «αύξηση», έχουν επίγνωση και κυρίως ενσυναίσθηση τόσο της οικτρής πραγματικότητας που βιώνει το προσωπικό τους όσο και της παγίδας στην οποία οδήγησαν τον Πρωθυπουργό με την εξαγγελία αυτή;» αναρωτιέται η ΠΟΕΠΛΣ και καταλήγει:

«Όχι κύριοι! Ούτε ως κακόγουστο αστείο δεν αποδεχόμαστε τέτοια «γενναιοδωρία». Ήταν το κερασάκι στην τούρτα, το μέγεθος του εμπαιγμού και της υποκρισίας με την οποία μας αντιμετωπίζετε.

Μην παίζετε άλλο, λοιπόν, με την περηφάνια μας. Δεν μπορείτε πλέον να επικαλείστε τον περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο για να δικαιολογήσετε για άλλη μια φορά την αδιαφορία της Κυβέρνησής σας προς το ανθρώπινο δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μπορεί καθημερινά να διαφημίζετε την είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης και τα επιτεύγματά της στον τομέα της ασφάλειας, όμως, μην υποτιμάτε τη δική μας νοημοσύνη και κυρίως μην αυταπατάσθε ότι μπορείτε ακόμη να μας θεωρείτε «ιθαγενείς» χωρίς νοημοσύνη.

Φτάνει πια. Σας προειδοποιήσαμε, αλλά μας αγνοήσατε γιατί προφανώς σας είπαν ότι η κοροϊδία μπορεί να είναι ακόμα ασπίδα σας… Δυστυχώς, όμως για σας, θα είναι το «όπλο» μας!

Την προσεχή Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12.00 στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ, στη σύσκεψη των Προέδρων των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων που εκπροσωπούμε, θα καθοριστούν οι περαιτέρω αντιδράσεις μας.

Να είστε δε βέβαιοι ότι θα σας ενημερώσουμε, εγκαίρως… Και θα τρίβετε τα μάτια σας».

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Παππάς: Πούλησε το παλαιότερο πλοίο της Star Bulk με σημαντικό κέρδος

Theon International: Εξαγόρασε την Harder Digital έναντι 34 εκατ. ευρώ

Θάνος Λιάγκος: Ο ΟΛΘ συνεχίζει να δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην οικονομία και στην κοινωνία