Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Όμιλος Γκριμάλντι: Αξιοποιεί Λιμάνι της Νιγηρίας για τη μεταφορά αυτοκινήτων

Εμμανουέλε Γκριμάλντι

Εμμανουέλε Γκριμάλντι

Η κρίση της Ερυθράς Θάλασσας και ο περίπλους της Αφρικής οδήγησαν τον όμιλο του Εμανουέλε Γκριμάλντι να ξεκινήσει μια νέα γραμμή για τη μεταφορά νέων αυτοκινήτων από το λιμάνι του Λάγος της Νιγηρίας, αξιοποιώντας το ως νέο κόμβο για τα αυτοκίνητα που προέρχονται από την Ασία και κατευθύνονται προς Ευρώπη.

Για την κίνηση αυτή αξιοποιείται το Port & Terminal Multiservice (Ptml), τερματικός σταθμός roll-on roll-off (ro/ro) στο λιμένα στη Δυτική Αφρική που ελέγχεται από τον ιταλικό ναυτιλιακό όμιλο.

Η καινοτομία ξεκίνησε με την άφιξη του πλοίου μεταφοράς αυτοκινήτων Grande Houston στο λιμάνι του νησιού Tin Can, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για τα λιμάνια της Νιγηρίας.

Το Greater Houston έδεσε στο Ptml για να ξεφορτώσει 5.489 νέα οχήματα, όλα από την Κίνα και με προορισμό διάφορα ευρωπαϊκά και αφρικανικά λιμάνια. Αυτό ήταν ένα ιστορικό γεγονός καθώς ήταν η πρώτη φορά που ένα λιμάνι της Δυτικής Αφρικής έλαβε τόσο μεγάλο φορτίο νέων οχημάτων από ένα μόνο πλοίο.

Η επιχειρησιακή απόδοση του Ptml τέθηκε υπό πίεση καθώς το τερματικό χειρίστηκε την εκφόρτωση αυτών των οχημάτων σε λιγότερο από τρεις ημέρες. Η επακόλουθη επανεπιβίβαση των οχημάτων σε πλοία με προορισμό τους τελικούς προορισμούς τους στην Ευρώπη και την Αφρική ολοκληρώθηκε εντός μιας εβδομάδας.

Ο Ascanio Russo, Διευθύνων Σύμβουλος της Ptml Nigeria, απέδωσε την επιτυχία του τερματικού σταθμού στη λειτουργική αριστεία, τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας και την υπερσύγχρονη υποδομή.

«Η επιλογή του PTML από την Grimaldi ως κόμβου μεταφόρτωσης αποτελεί απόδειξη για τα εξαιρετικά λειτουργικά πρότυπα και τα πρωτόκολλα ασφαλείας του τερματικού σταθμού. Η υποδομή υψηλού επιπέδου, ο προηγμένος εξοπλισμός και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό μας ήταν βασικοί παράγοντες για να πειστούν τόσο οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όσο και η ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία να ορίσουν το Ptml ως κόμβο τους», εξήγησε ο Α. Russo.

Διαβάστε επίσης:

Navios (Αγγελική Φράγκου): Πούλησε τρία πλοία

Θάνος Σοφιός (Breakwave Advisors): Στα χαμηλά έτους η αγορά των VLCCs – Επιβραδύνεται η δραστηριότητα

Niovis Shipping (Οικογένεια Μαυρολέων): Ναυπηγεί δύο νεότευκτα, ενώ διαχειρίζεται 19 πλοία