• Ναυτιλία

    ΟΛΘ: Υποθαλάσσιος Καθαρισμός στην παραλία Θεσσαλονίκης

    • NewsRoom


    Η ΟΛΘ Α.Ε., συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την προώθηση ενός «πράσινου» μέλλοντος για τις νεότερες γενιές, υλοποίησε σήμερα, σε συνεργασία με τη MEPP (Mediterranean Company Environmental Protection), Δράση Υποθαλάσσιου Καθαρισμού για πρώτη φορά στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ανοιχτή στο κοινό, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

    Η δράση πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της παραλίας, από τον 1ο Προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης έως τον Λευκό Πύργο, σε συνεργασία και με την υποστήριξη των: Hellenic Marine Environment Protection Association (HELMEPA), Antipollution of V Group, Hellenic Environmental Center S.A. (HEC), Hill International, Optima Bank, Rogan Associates, Pfizer, Alpha Bank, ΔΕΘ-Helexpo και Samaras & Partners. Η δράση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.).

    Με τη συμμετοχή 39 εξειδικευμένων δυτών, ο βυθός κατά μήκος της παραλίας (1,3 χλμ.) καθαρίστηκε από αντικείμενα που δεν έχουν θέση στη θάλασσα και διαταράσσουν την ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Τα αντικείμενα που ανελκύστηκαν πρόκειται να καταγραφούν, να διαχωριστούν και να προωθηθούν για την περιβαλλοντικά ορθή διαχείρισή τους, και όπου είναι δυνατόν, να επαναξιοποιηθούν.

    Το κοινό και εκπρόσωποι φορέων και αρχών, παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία κατάδυσης των δυτών, ανέλκυσης και συγκέντρωσης των ευρημάτων, και βίωσαν τη σπουδαιότητα της διατήρησης ενός καθαρού θαλάσσιου περιβάλλοντος. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συλλογής, ακολούθησε τιμητική εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών και υποστηρικτών της δράσης.

    Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος, δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους εθελοντές και να ευχαριστήσω θερμά όλους τους φορείς, ιδιαιτέρως τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμαρχο, κ. Στέλιο Αγγελούδη, καθώς και το Λιμενικό Σώμα, που χωρίς την πολύτιμη συμβολή τους δε θα ήταν εφικτή η υλοποίηση της σημερινής δράσης. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για βιώσιμη ανάπτυξη, μεριμνούμε για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στοχεύουμε διαχρονικά σε δράσεις και συνέργειες που εισφέρουν γνώση, εμπειρία και αξία για την κοινωνία».

    Διαβάστε επίσης:

    Εγκαίνια του HUB 26, του πρώτου, μεγάλης κλίμακας, βιοκλιματικού επιχειρηματικού πάρκου της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας

    SpaceX: Αναχώρησε η διαστημική αποστολή της, τα μέλη της οποίας θα κάνουν τον πρώτο ιδιωτικό “διαστημικό περίπατο” στην ιστορία

    Eurobank: Στις 12 Σεπτεμβρίου η διαπραγμάτευση των 12,3 εκατ. νέων μετοχών μετά τα stock option



    ΣΧΟΛΙΑ