Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

ΟΛΘ: Επίσκεψη Γερμανικής Αντιπροσωπείας

Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Αθανάσιος Λιάγκος

Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Αθανάσιος Λιάγκος

Την ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκε σήμερα γερμανική αντιπροσωπεία, με συμμετέχοντες τους κ.κ. Όλιβερ Λούκσιτς, Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό παρά τω Υπουργώ Ψηφιακών Υποθέσεων & Μεταφορών της Γερμανίας, Μόνικα Φρανκ, Γενική Πρόξενο Γερμανίας, Αθανάσιο Κελέμη, Γενικό Διευθυντή και μέλος Δ.Σ του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στελέχη της Duisburger Hafen AG (Duisport), καθώς και εκπροσώπους γερμανικών εταιρειών.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν στο Κτίριο Διοίκησης ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος, και η Γενική Εμπορική Διευθύντρια & Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας, Θεοδώρα Ρήγα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η γερμανική αποστολή είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το παρόν και το μέλλον του Λιμένα Θεσσαλονίκης και τις δραστηριότητές του, ως λιμάνι άμεσης σύνδεσης με τα μεγαλύτερα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης, μέσω της τρισδιάστατης διαδραστικής μακέτας της εταιρείας. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε η πορεία υλοποίησης του Αναπτυξιακού Πλάνου στις υποδομές, τον εξοπλισμό και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Λιμένα, καθώς και η στρατηγική επέκτασης της ΟΛΘ Α.Ε. στην ενδοχώρα.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διεξαγωγής της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία. Επίκεντρο των συζητήσεων αποτέλεσε η ελληνογερμανική συνεργασία στους τομείς του διεθνούς εμπορίου, των logistics και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εμπορευματικές ροές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τον ρόλο των λιμένων σε αυτές, ανέδειξε τη σπουδαιότητα των πρωτοβουλιών και δράσεων αμοιβαίου οφέλους για τις δύο χώρες.

Ο κ. Λούκσιτς, αφού ευχαρίστησε για τη θερμή φιλοξενία και ξενάγηση στη λιμενική εγκατάσταση της ΟΛΘ Α.Ε., εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλλει ενεργά στην προώθηση των κοινών δράσεων μεταξύ των δύο χωρών, στηρίζοντας τη συνεργασία ανάμεσα στους ελληνικούς και τους γερμανικούς λιμένες, και τις γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς συνάφειας με τις θαλάσσιες μεταφορές και τα logistics.

Ο κ. Λιάγκος ευχαρίστησε τους επισκέπτες, τονίζοντας: «Η ενίσχυση της ελληνογερμανικής συνεργασίας είναι κρίσιμη για την επίτευξη μιας ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής ναυτιλίας με ισχυρούς λιμένες. Με στόχο τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, οι δύο χώρες έχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για αμοιβαία επωφελείς συνέργειες και στρατηγικές συνεργασίες στον λιμενικό τομέα».

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Προκοπίου: Η εκπληκτική θαλαμηγός του, Dream, και οι επενδύσεις στα εμβληματικά κτήματα της Χίου «ΠΕΡΛΕΑΣ» και «Αντουάνικο»

Η Levante Ferries απαντά στον Αντώνη Νταλακογιώργο

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα φέρουν την προσωπική σφραγίδα του Καπετάν Τσάκου