Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

ΟΛΠ: Τρεις κορυφαίες διακρίσεις στα Environmental Awards 2024 και διπλή βράβευση στα Compliance Awards 2024

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α.Ε.) ξεχώρισε με πέντε κορυφαίες βραβεύσεις για τις επιδόσεις του στους κρίσιμους τομείς της περιβαλλοντικής προστασίας και της κανονιστικής συμμόρφωσης.

Οι αναγνωρίσεις αυτές υπογραμμίζουν τα υψηλά πρότυπα βιωσιμότητας και υπεύθυνης επιχειρηματικής συμπεριφοράς που υιοθετεί η ΟΛΠ Α.Ε., επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για τη συνεχή βελτίωση της λειτουργίας του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας.

Στα Environmental Awards 2024, η ΟΛΠ Α.Ε. διακρίθηκε για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της στην έξυπνη διαχείριση και βιώσιμη ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, αποσπώντας:

-Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Sustainable Infrastructure Development

– Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Waste Prevention

-Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Circular Economy

Στα Compliance Awards 2024, η ΟΛΠ Α.Ε. αναγνωρίστηκε για την αριστεία της στον τομέα της κανονιστικής συμμόρφωσης, κατακτώντας:

· Χρυσό βραβείο για την καλύτερη ομάδα Κανονιστικής Συμμόρφωσης (Best Compliance Team) στην ειδική κατηγορία Team to watch (small rising team)

· Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Best Compliance Whistleblowing Project

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., κ. Παναγιώτης Τσώνης, δήλωσε σχετικά με τις διακρίσεις:

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις νέες διακρίσεις του Οργανισμού, που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, έναν κύριο και στρατηγικό μας στόχο.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η ισχυρή εταιρική διακυβέρνηση δεν είναι απλώς προτεραιότητες για εμάς, αλλά αναπόσπαστα μέρη της καθημερινής μας λειτουργίας.

Στόχος μας είναι η βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη του λιμανιού να αποτελέσει μια πραγματικότητα, όχι απλώς μια φιλοδοξία. Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην αφοσιωμένη ομάδα μας και τους συνεργάτες μας, των οποίων η σκληρή δουλειά και η προσήλωση στο στόχο μας οδηγούν όλο και σε καλύτερα αποτελέσματα, καθώς και σε όλους τους φορείς για την άριστη συνεργασία.

Στόχος μας είναι ο Πειραιάς να καθιερωθεί ως πρότυπο βιωσιμότητας, σταθερότητας και ευημερίας, τόσο για το παρόν όσο και για τις επόμενες γενιές».

Με τη σταθερή δέσμευση της στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, η ΟΛΠ Α.Ε. συνεχίζει την υλοποίηση στρατηγικών πρωτοβουλιών για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του λιμανιού του Πειραιά, διασφαλίζοντας τη διαρκή βελτίωση και την ηγετική θέση του στον κλάδο.

Διαβάστε επίσης:

Υπογεννητικότητα: Τεράστιο το πρόβλημα στα μικρά νησιά – Έρχονται 500 δωρεάν εξετάσεις ΑΜΗ

Αρχίζει σήμερα το Athens Triennial Meeting του Κώστα Γραμμένου

Pfizer: Στο στόχαστρο ακτιβιστή επενδυτή – Η Starboard Value απέκτησε μερίδιο 1 δισ. δολ. στην εταιρεία