Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Οκτώ προϋποθέσεις θέτουν οι Διευθύνσεις Αναστήλωσης Μουσείων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τα έργα στο λιμάνι του Πειραιά

Λιμάνι του Πειραιά

Λιμάνι του Πειραιά

“Πράσινο φως” έδωσαν η Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και τεχνικών έργων και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού, στη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά και την κατασκευή και λειτουργία των έργων περιοχής αρμοδιότητας Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Αναλυτικότερα, τέθηκαν οι εξής οκτώ όροι και προϋποθέσεις για τη συνέχιση των εργασιών:

-Οι προτεινόμενες θέσεις ηλεκτροδότησης στο πλαίσιο του έργου “Κατασκευή και λειτουργία Υ/Σ και εγκαταστάσεων για την από ξηράς ηλεκτροδότηση των ελλιμενιζόμενων πλοίων και Ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων” να τοποθετούνται σε ικανή απόσταση από τις παρακείμενες αρχαιότητες (Ηετιώνεια Πύλη, περιβάλλον του Κονωνείου Τείχους και του «Ταφικού Μνημείου του Θεμιστοκλή») και από τα χαρακτηρισμένα ως νεώτερα μνημεία κτίρια της περιοχής.

-Οι υπαίθριοι χώροι στάθμευσης, εντός της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης, να χωροθετούνται σε ικανή απόσταση από τις ως άνω αναφερόμενες αρχαιότητες.

Να ληφθεί μέριμνα ώστε ο εργοταξιακός χώρος στο πλαίσιο του έργου «Επέκταση Επιβατικού Λιμένα Πειραιώς – νότια πλευρά» να καταλαμβάνει τη μικρότερη δυνατή έκταση και να εγκατασταθεί σε ικανή απόσταση από το Κονώνειο Τείχος και το «Ταφικό Μνημείο του Θεμιστοκλή».

 -Όλες οι εργασίες που θα εκτελεστούν στον παράκτιο και θαλάσσιο χώρο, στο πλαίσιο του έργου, να εποπτεύονται από αρχαιολόγους που θα προσληφθούν για τον σκοπό αυτό από τον φορέα του έργου. Τα καθήκοντα των αρχαιολόγων είναι η συνεχής εποπτεία των εργασιών εκσκαφής και διαμόρφωσης στον παράκτιο και θαλάσσιο χώρο, ο οπτικός έλεγχος των προϊόντων της εκσκαφής, και της όλης διαδικασίας τέλεσης του έργου, η τήρηση ημερολογίου του έργου και η τακτική έγγραφη ενημέρωση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων για την πορεία των εργασιών στο τέλος κάθε εβδομάδας.

Όλες οι εργασίες βυθοκορήσεων, επιχωματώσεων και απόθεσης των βυθοκορημάτων στον θαλάσσιο και χερσαίο χώρο της νότιας επέκτασης της κρουαζιέρας να γίνουν υπό τη συνεχή επίβλεψη και εποπτεία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων για λόγους προστασίας του Κονώνειου Τείχους και του Ταφικού Μνημείου του Θεμιστοκλή.

Διαβάστε επίσης

Okeanis Eco Tankers (οικογένεια Αλαφούζου): Κέρδη 53 εκατ. δολάρια

Το υπουργείο Ναυτιλίας χρηματοδότησε με 450.000 ευρώ τον ξύλινο πεζόδρομο στη Ρόδο

Attica Group: Δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ακτοπλοΐας στον κόσμο – Δύναται να μεταφέρει με τα πλοία της 43.623 επιβάτες