• Ναυτιλία

    Okeanis Eco Tankers (Ιωάννης και Αριστείδης Αλαφούζος): Πιστωτική διευκόλυνση 31,11 εκατ. δολαρίων

    Αριστείδης Ι. Αλαφούζος, CEO Okeanis Eco Tankers

    Αριστείδης Ι. Αλαφούζος, CEO Okeanis Eco Tankers


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Okeanis Eco Tankers έχει εξασφάλισε πιστωτική διευκόλυνση ύψους 31,11 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση της αγοράς του πλοίου Poliegos, συνολικής χωρητικότητας 157.540 dwt από την Bank SinoPac.

    Η συναλλαγή για το δάνειο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2024.

    Η διευκόλυνση της διαδικασίας πώλησης και επαναμίσθωσης περιλαμβάνει επιτόκιο διάρκειας SOFR συν 160 μονάδες βάσης, λήγει σε έξι χρόνια και θα αποπληρωθεί σε τριμηνιαίες δόσεις περίπου 780.000 δολαρίων η καθεμία, μαζί με την τελευταία δόση περίπου 12,44 εκατομμυρίων δολαρίων καταβλητέα στη λήξη.

    Από τον Ιούνιο του 2023, η Okeanis Eco Tankers έχει αναχρηματοδοτήσει ολόκληρο τον στόλο της, εκτός από τα δύο πλοία VLCC που χρηματοδοτούνται μέσω της διαδικασίας πωλήσεων και επαναμίσθωσης, των οποίων οι επιλογές αγοράς δεν μπορούν να ασκηθούν μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2026.

    «Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα δώδεκα πλοία που έχουν αναχρηματοδοτηθεί, υπάρχουν συμβάσεις που οι λήξεις θα γίνουν μεταξύ 2028 και 2031.

    Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τους χρηματοδότες μας για να βρούμε τις καλύτερες επιλογές αναχρηματοδότησης για το Nissos Rhenia και το Nissos Despotiko το 2026 , ή αν προκύψει η ευκαιρία για άλλες δυναμικές συμφωνίες», δήλωσε ο Ηρακλής Σμπαρούνης, CFO της Okeanis Eco Tankers.

    Διαβάστε επίσης:

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η επόμενη μέρα: Mε κεφαλαιακή δύναμη πυρός άνω των 3 δισ. για επενδύσεις σε υποδομές και παραχωρήσεις

    Unisystems: Ο Γιάννης Λουμάκης ετοιμάζει είσοδο στην αμυντική βιομηχανία – Στο πλάνο και εξαγορές

    Σκλαβενίτης-Lidl-Αλφαμέγα: Μάχη για τρεις στην αγορά της Κύπρου



    ΣΧΟΛΙΑ