Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Oικογένεια Περατικού: Επιστρέφει στην αγορά ξηρού φορτίου – Ίδρυσε νέα εταιρεία

To χωρητικότητας 81,500-dwt φορτηγό πλοίο Aquavita Sol (κατασκευής 2020) που μετονομάστηκε σε Arethusa

To χωρητικότητας 81,500-dwt φορτηγό πλοίο Aquavita Sol (κατασκευής 2020) που μετονομάστηκε σε Arethusa

Στην ίδρυση εταιρείας που θα δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου, προχώρησαν μέλη της οικογένειας Περατικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του tradewinds, πρόκειται για τους ιδρυτές της ναυτιλιακής Pleiades Shipping, η οποία διαθέτει στόλο με 11 τάνκερ.

Η νέα ναυτιλιακή με την ονομασία Delia Bulkers, εξαγόρασε το χωρητικότητας 81,500-dwt φορτηγό πλοίο Aquavita Sol (κατασκευής 2020). Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 33,5 εκατ. δολάρια.

Το τεσσάρων ετών kamsamrax μετονομάστηκε σε Arethusa και εντάχθηκε στον υπό διαχείριση στόλο της Delia Bulkers στις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με την Equasis. Θα ταξιδεύει με πορτογαλική σημαία.

Mε βάση τα στοιχεία της S&P Global η Delia Bulkers έχει την ίδια διεύθυνση με αυτήν της Pleiades Shipping Agents, συμφερόντων της οικογένειας Περατικού, επικεφαλής της οποίας είναι ο Σταμάτης και ο Τάκης Βελλής.

Η Pleiades Shipping είχε κάνει κινήσεις στην αγορά ξηρού φορτίου και κατά το παρελθόν. Όπως αναφέρει το tradewinds, το 2017 η θυγατρικής της Alma Maritime έκλεισε συμφωνία με το ιαπωνικό ναυπηγείο Shin Kasado Dockyard για την κατασκευή δύο ultramax χωρητικότητας 63,600 dwt.

Ωστόσο, λίγο πριν την παράδοση τους, τα πούλησε στην ADNOC με έδρα το Άμπου Ντάμπι έναντι 53 εκατ. δολαρίων συνολικά.

Η εκ νέου δραστηριοποίηση της εφοπλιστικής οικογένειας στα bulkers ακολουθεί την γενικότερη τάση μερίδας των Ελλήνων πλοιοκτητών για επενδύσεις στα σύγχρονα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Διαβάστε επίσης:

Σεμίραμις Παληού: Η OceanPal εισέρχεται στα product tankers με συμφωνία 27 εκατ. δολ.

Χούθι: Βίντεο από την επίθεση που δέχθηκε το πλοίο Chios Lion του εφοπλιστή Βαφειά

Θανάσης Μαρτίνος: Πούλησε το Panamax Elefsis προς 6,6 εκατ. δολάρια