Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Ο όμιλος Γκριμάλντι πρόσθεσε το πέμπτο νεότευκτο ro ro

Εμμανουέλε Γκριμάλντι

Εμμανουέλε Γκριμάλντι

Ο όμιλος Grimaldi γνωστοποίησε ότι παρέλαβε την πέμπτη μονάδα πολλαπλών χρήσεων ro-ro της νέας κατηγορίας G5 από το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd της Νότιας Κορέας.

Το πλοίο ονομάζεται Great Casablanca και προορίζεται να αυξήσει περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών που προσφέρει η ναπολιτάνικη εταιρεία μεταξύ της Βόρειας Ευρώπης και της Δυτικής Αφρικής.

Το πλοίο είναι μήκους 250 μέτρων, πλάτους 38 μέτρων και χωρητικότητας 45.684 τόνων νεκρού βάρους.

Τα πλοία της κατηγορίας G5 μπορούν να μεταφέρουν 4.700 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου και 2.000 TEU.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη κατηγορία G4, οι νέες μονάδες έχουν αμετάβλητη ικανότητα κύλισης, ενώ αυτή για τα εμπορευματοκιβώτια έχει διπλασιαστεί.

Το Great Casablanca ξεχωρίζει για τις πολυάριθμες τεχνολογικές λύσεις αιχμής που στοχεύουν στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Το αποτέλεσμα είναι μια σημαντική μείωση των εκπομπών CO 2 ανά μεταφερόμενο τόνο: έως και 43% λιγότερο από άλλα πλοία πολλαπλών χρήσεων con-ro του στόλου του ομίλου.

«Χάρη στις επενδύσεις μας, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας τακτικές υπηρεσίες με υψηλή μεταφορική ικανότητα με μέγιστο σεβασμό στο περιβάλλον», δήλωσε ο Τζιαν Λούκα Γκριμάλντι.

Από τον προσεχή Οκτώβριο, το Great Casablanca θα λειτουργεί τακτικά στη θαλάσσια γραμμή που συνδέει τα κύρια λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης με αυτά της Δυτικής Αφρικής.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Τζαννετάκης (Motor Oil): Αρχές του 2025 σε εμπορική λειτουργία η μονάδα ενέργειας στην Κομοτηνή

Σερβία: Συμφωναία για την απόκτηση 12 Rafale έναντι 2,7 δισ. ευρώ

Ποιους υπουργούς συνάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τι συζήτησαν ενόψει ΔΕΘ