Ένας θεσμός για τον κόσμο της Ναυτιλίας, ο οποίος προσελκύει κάθε χρόνο εξαίρετους καλεσμένους και διεθνείς ομιλητές, το «Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας» που διοργανώνει η Αδελφότητα Υδραίων Αθηνών (www.aya.com.gr), επιστρέφει και φέτος τον Σεπτέμβριο για ένατη χρονιά.

Για το 2018 το «Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στη Συνεδριακή Αίθουσα του Καθεδρικού Ναού της Ύδρας, θα έχει τίτλο: «Ο ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στην παγκόσμια αυτή ναυτιλιακή συνάντηση της Ύδρας, θα δώσουν το «παρών» κορυφαίοι Έλληνες εφοπλιστές, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Ναυτιλίας, εκπρόσωποι εταιρειών, σύμβουλοι, ακαδημαϊκοί και μέλη ιστορικών Ναυτιλιακών οικογενειών της Ύδρας.

Ανάμεσά τους, θα βρίσκεται και ο Δρ Μartin Stopford πρόεδρος της Clarksons Research Services, ο οποίος έχει παρευρεθεί και στο παρελθόν στο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας.

Στην προηγούμενή του παρουσία στο Συνέδριο, ο Δρ Martin Stopford έκανε εκτενή αναφορά στον κομβικό ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσει η είσοδος της τεχνολογίας στη Ναυτιλία, τονίζοντας πως έχει τη δυνατότητα να απαλλάξει τον πλοίαρχο από περιττή γραφειοκρατία, ώστε να ασχοληθεί με τις αποφάσεις που αφορούν το ίδιο το πλοίο. Επίσης, ανέφερε ότι η προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες είναι, ουσιαστικά, μονόδρομος για την ελληνική Ναυτιλία, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού.

O Δρ Martin Stopford είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και διδάκτορας Διεθνών Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Κατά την τριακοπενταετή θητεία του στη Ναυτιλία κατείχε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες εταιρείες. Το 2012, αποχώρησε από τις θέσεις του Γενικού Διευθυντή της Clarkson Research Services Limited (CRSL) και του Εκτελεστικού Διευθυντή της Clarksons PLC, ενώ παρέμεινε στη θέση του Προέδρου της Clarksons Research Services.

Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Cass Business School του Λονδίνου, στο Dalian Maritime University της Κίνας, στο Newcastle University και στο Copenhagen Business School.

Στις δημοσιεύσεις του συμπεριλαμβάνονται το ευρέως χρησιμοποιούμενο ως ναυτιλιακό σύγγραμμα “Maritime Economics”, καθώς και πολλές αναλύσεις για τα οικονομικά της Ναυτιλίας και ιδιαίτερα τους κύκλους του παγκόσμιου Εμπορίου και της Ναυτιλίας και τη χρηματοδότηση πλοίων.

Το 2005, το βιβλίο “Maritime Economics” βραβεύτηκε με το Chojeong Book Prize για την «ουσιαστική συμβολή του στην ανάπτυξη των ναυτιλιακών μεταφορών και logistics σε ακαδημαϊκό, αλλά και πρακτικό επίπεδο», ενώ, τo 2010, διακρίθηκε ο ίδιος με το βραβείο Lloyd’s List Lifetime Achievement Award.

Το Συνέδριο πλαισιώνεται από εκδηλώσεις, συνθέτοντας ένα επιμορφωτικό αλλά και ψυχαγωγικό διήμερο που προσφέρει πολλές ευκαιρίες δικτύωσης σε υψηλό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 το 9ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας