Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Ο Haakon Lenz νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Wilhelmsen Ship Management

Carl-Schou και Haakon Lenz

Carl-Schou και Haakon Lenz

Η Wilhelmsen Ship Management ανακοίνωσε σήμερα τη συνταξιοδότηση του Carl Schou έπειτα από 19 χρόνια υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων 16 ετών στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας. Υπό την ηγεσία του, η εταιρεία αντιμετώπισε τις προκλήσεις του κλάδου, εδραιώνοντας παράλληλα την ασφάλεια, την καινοτομία και την ανάπτυξη.

Ο Haakon Lenz, ο οποίος έως σήμερα είναι ο Chief Operating Officer της εταιρείας, θα αναλάβει τον ρόλο του CEO την 1η Ιανουαρίου 2025.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής της εταιρείας, ο Carl Schou, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη μετατροπή της Wilhelmsen Ship Management σε παγκόσμιο ηγέτη, ενισχύοντας τη φήμη της ως προνοητικό, υπεύθυνο και αξιόπιστο διαχειριστή πλοίων.

Ο κ. Schou ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο της διαχείρισης πλοίων για την προσαρμογή στους νέους κανονισμούς και στην αυξανόμενη έμφαση στην απαλλαγή της ναυτιλίας από τις εκπομπές άνθρακα.

«Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των πλοίων, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια για τους ναυτικούς μας, προστατεύοντας το περιβάλλον και ενισχύοντας την απόδοση σε όλα τα επίπεδα. Αυτό ήταν ένα μακρύ ταξίδι για ολόκληρο τον κλάδο και είμαι περήφανος που η Wilhelmsen Ship Management ήταν στην πρώτη γραμμή, μαζί με τους πελάτες μας».

Κάνοντας μια αναδρομή στην περίοδο της ηγεσίας του στην Wilhelmsen, ο κ. Schou πρόσθεσε:

«Ήταν τιμή μου να ηγούμαι μιας τόσο ταλαντούχας και αφοσιωμένης ομάδας για σχεδόν δύο δεκαετίες. Η επιτυχία μας έχει τις ρίζες της σε μια ισχυρή ανθρωποκεντρική κουλτούρα και στη δέσμευσή μας να κάνουμε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο. Είμαι βέβαιος ότι η εταιρεία θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της υπό την ηγεσία του Haakon Lenz».

Εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων στο κανονιστικό πεδίο, οι διαχειριστές πλοίων με εδραιωμένα συστήματα αποκτούν κρίσιμο ρόλο στο να βοηθήσουν τους πλοιοκτήτες να λειτουργούν τους στόλους τους με συμβατό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

Ο Haakon Lenz, ένας ηγέτης με εκτεταμένη εμπειρία σε όλο το φάσμα λειτουργίας του ναυτιλιακού κλάδου, είναι έτοιμος να οδηγήσει τη Wilhelmsen Ship Management σε αυτό το επόμενο κεφάλαιο.

Ο κ. Lenz ξεκίνησε την καριέρα του στην DNV πριν προχωρήσει στη διαχείριση πλοίων για τη V.ships Norway. Εντάχθηκε στη Wilhelmsen Ship Management το 2008 και έκτοτε κατείχε ηγετικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Αντιπροέδρου για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Πιο πρόσφατα, ως Chief Operating Officer, ο κ. Lenz επέβλεπε τις λειτουργίες της Wilhelmsen Ship Management παγκοσμίως.

«Ανυπομονώ να χτίσω πάνω στα ισχυρά θεμέλια που έχει θέσει ο Carl Schou και να συνεργαστώ στενά με την ταλαντούχα ομάδα μας», σχολίασε ο κ. Lenz.

«Μαζί, θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην επιχειρησιακή αριστεία, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη — βάζοντας πάντα τους ανθρώπους στον πυρήνα αυτού που κάνουμε, καθώς υποστηρίζουμε τους πελάτες μας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν», πρόσθεσε.

Η τεχνογνωσία του κ. Lenz ως ναυπηγού, σε συνδυασμό με την πρακτική του εμπειρία στη διαχείριση πλοίων και στις παγκόσμιες επιχειρήσεις, τον καθιστούν ιδανικό για να συνεχίσει την παράδοση της Wilhelmsen στο να παρέχει υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης στη διαχείριση πλοίων.

Καθώς ο Haakon Lenz αναλαμβάνει τον νέο του ρόλο ως Διευθύνων Σύμβουλος της Wilhelmsen Ship Management την 1η Ιανουαρίου, ο Carl Schou θα συνεχίσει να τον υποστηρίζει ως Σύμβουλος Διοίκησης για μια περίοδο έξι μηνών.

Αυτό εξασφαλίζει μια ομαλή μετάβαση για όλους τους πελάτες, τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες, καθώς η εταιρεία προχωρά μπροστά υπό την ηγεσία του κ. Lenz.

Παράλληλα, το 2025 η εταιρεία θα γιορτάσει τα 50 χρόνια παροχής υπηρεσιών υπό την ιδιοκτησία του ομίλου Wilhelmsen. Με βάση τη ναυτική κληρονομιά και τη φήμη του ομίλου, ο κ. Lenz και η ομάδα του θα παραμείνουν επικεντρωμένοι στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων.

Η Wilhelmsen Ship Management είναι ο βραχίονας διαχείρισης πλοίων του Ομίλου Wilhelmsen. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων τρίτων στον κόσμο, με χαρτοφυλάκιο περισσότερων από 450 πλοίων και 12.000 ενεργών ναυτικών.

Η Wilhelmsen παρέχει τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διαχείρισης πληρώματος για διάφορες κατηγορίες πλοίων: LNG/LPG, Ro-Ro και PCC/PCTC, FPSO/FSO, πλοία εμπορευματοκιβωτίων, κρουαζιερόπλοια, ξηρού φορτίου, σεισμικών ερευνών και offshore. Η Wilhelmsen διαχειρίζεται πλοία από οκτώ γραφεία σε όλο τον κόσμο μαζί με ένα δίκτυο 11 γραφείων επάνδρωσης.

Άλλες βασικές υπηρεσίες που παρέχει περιλαμβάνουν υπηρεσίες δεξαμενισμού, παροπλισμού (lay up) και εποπτείας νέων κατασκευών.

Η Wilhelmsen, που ιδρύθηκε στη Νορβηγία το 1861, αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους παγκόσμιους ομίλους στη ναυτιλία. Με ηγετικά προϊόντα, υπηρεσίες και υποστήριξη, η εταιρεία διαμορφώνει το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ενώ παράλληλα επενδύει σε νέες ευκαιρίες στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ναυτιλίας μηδενικών εκπομπών και της ψηφιοποίησης της ναυτιλίας.

Με έμφαση στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την εξαιρετική εμπειρία πελατών, η Wilhelmsen συνεχίζει να αναπτύσσει λύσεις που προάγουν την πρόοδο της βιομηχανίας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.wilhelmsen.com.

Διαβάστε επίσης:

Carl Schou στο Mononews: Συνδέουμε την ελληνική ναυτιλία με το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο

Ισλανδία: Απροσδόκητη μείωση των επιτοκίων από υψηλό 14ετίας – Σημαντική πτώση του πληθωρισμού

Alpha Bank: Τι συζήτησαν τα στελέχη της στο συνέδριο της Bank of America

Χρηματιστήριο: Η μείωση του εύρους τιμής στο placement της ΕΤΕ και Μέση Ανατολή στέλνουν τον δείκτη κάτω από τις 1.440 μονάδες