Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Ο Γιώργος Μελισσανίδης πούλησε με σημαντικό κέρδος το γηραιότερο πλοίο του

Γιώργος Μελισσανίδης

Γιώργος Μελισσανίδης

Ο Γιώργος Μελισσανίδης διαμορφώνει ένα σύγχρονο στόλο δεξαμενοπλοίων και για το λόγο αυτό ξεφορτώθηκε το παλαιότερο δεξαμενόπλοιο του, με ένα σημαντικό κέρδος, που δεν έγινε γνωστό.

Η Aegean Shipping Management, που διευθύνεται από τον Γιώργο Μελισσανίδη προχώρησε στην πώληση του ηλικίας δέκα ετών δεξαμενόπλοιο Green Sea , συνολικής χωρητικότητας 50.926 dwt και κατασκευής 2014, έναντι 38,5 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα µε όσα ανέφερε η εταιρεία νέος πλοιοκτήτης του τάνκερ είναι µία εταιρεία µε έδρα στα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα.

Το Green Sea αποτελεί τµήµα µίας τετράδας MR tankers που είχε ναυπηγήσει η Aegean Shipping Management στη Νότια Κορέα και είχε παραλάβει το 2014.

Επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Μελισσανίδης ακολουθεί δική του αυτόνομη πορεία από τον πατέρα του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος διαθέτει τριάντα δεξαμενόπλοια.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Aegean Shipping Management υλοποιεί ένα ναυπηγικό πρόγραµµα τεσσάρων δεξαμενόπλοιων, τύπου LR2, ice-class, χωρητικότητας 114.000 dwt το καθένα.

Τα πλοία ναυπηγούνται στο ναυπηγείο της Cosco και οι παραδόσεις τους αναµένονται να αρχίσουν το δεύτερο εξάµηνο του 2026.

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από οκτώ δεξαμενόπλοια και έξι bulk carriers με µέσο όρο ηλικίας του τα 3,8 έτη, µε συνολική χωρητικότητα το 1,32 εκατ. dwt.

Με την προσθήκη των νέων πλοίων ο στόλος θα έχει μέσο όρο ηλικίας 3,4 έτη.

Διαβάστε επίσης

Ιωάννης Ηρειώτης: Το άρθρο 291 ΠΚ, Ειδικά ζητήματα ουσιαστικού και δικονομικού δικαίου – Νομολογιακή προσέγγιση