Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι θα συνδέσει την Τεργέστη με την Τουρκία

Εμμανουέλε Γκριμάλντι

Εμμανουέλε Γκριμάλντι

Ο όμιλος Grimaldi, που διευθύνεται από τον Εμανουέλε Γκριμάλντι, επεκτείνεται με δύο δρομολόγια από την Τεργέστη προς το λιμάνι Amparli της Τουρκίας.

Από τις 14 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσει η απευθείας σύνδεση της Τεργέστης και του Ambarli, που είναι ένα λιμάνι που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη, με δύο εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από κάθε ένα από τα δύο λιμάνια.

Τα πλοία, Eco Mediterranea και Eco Malta, που είναι δύο σύγχρονες μονάδες ro-ro, θα χρησιμοποιηθούν στη νέα υπηρεσία.

Τα δύο υβριδικά πλοία, ανήκουν στην καινοτόμο κατηγορία «GG5G» και θα μειώσουν στο μισό τις εκπομπές CO2 ανά μονάδα που μεταφέρεται σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά πλοίων ro-ro.

«Με τη νέα απευθείας σύνδεση Trieste-Ambarli, δήλωσε ο Εμανουέλε Γκριμάλντι της εταιρείας Grimaldi, ανταποκρινόμαστε στην αυξανόμενη ζήτηση για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας από τους πελάτες μας, ιδίως από ορισμένους από τους κύριους κατασκευαστές αυτοκινήτων και βιομηχανικών οχημάτων στην κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι οι BMW, Land Rover, Mercedes-Benz, Daf, Scania, Stellantis, Kia και Hyundai .»

«Ο όμιλός μας είναι πρωτοπόρος στους θαλάσσιους αυτοκινητόδρομους και επιβεβαιώνεται ως ο σημαντικότερος παίκτης, με συστηματικές και σημαντικές επενδύσεις στην ποιότητα και την ποσότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πελάτες μας, σχολίασε ο Emanuele Grimaldi, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Grimaldi» και πρόσθεσε:

«Ειδικότερα, με τη νέα τακτική υπηρεσία ro-ro Trieste-Ambarli θα ενισχύσουμε τις συνδέσεις μεταξύ της Ιταλίας και, ευρύτερα, της Κεντρικής Ευρώπης και της Τουρκίας, για να υποστηρίξουμε τις αυξανόμενες εμπορικές σχέσεις μεταξύ των φορέων που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές. Για να το κάνουμε αυτό καλύτερα, θα χρησιμοποιήσουμε το Eco Mediterranea και το Eco Malta, πλοία με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, που έφεραν επανάσταση στις θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων. Είμαστε περήφανοι που εμπλουτίζουμε την προσφορά μας που είναι αφιερωμένη στη μεταφορά κυλιόμενων εμπορευμάτων στη Μεσόγειο με μια νέα υπηρεσία που θα ξεχωρίζει για την αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητά της, σε στυλ full Grimaldi».

Διαβάστε επίσης

Sounion: Επιχείρηση διάσωσης του ελληνόκτητου δεξαμενοπλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα