Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι ανέλαβε πρόεδρος στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Emanuele Grimaldi . Επικεφαλής Grimaldi Group/Όμιλος Γκριμάλντι

Emanuele Grimaldi, Επικεφαλής Grimaldi Group

Συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου στον όμιλο Γκριμάλντι.

Πρόεδρος ανέλαβε ο Εμανουέλε Γκριμάλντι και αντιπρόεδρος ο Γιώργος Ξηραδάκης. Διευθύνων σύμβουλος, παρέμεινε ο Μηνάς Παπαδάκης.

Στο νέο συμβούλιο, συμμετέχουν επίσης και οι Pacella Diego, Grimaldi Guido, Χατζάκης Μιχαήλ, Σιγάλας Λουκάς, Γιαμπανάς Νικόλαος, Παπαχρήστου Γεώργιος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, έχει οριστεί, ο γιος του Εμανουέλε Γκριμάλντι, Γκουίντο Γκριμάλντι.

Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι γεννήθηκε το 1956 στη Νάπολη, είναι έγγαμος με τρία τέκνα.

Διαθέτει Πτυχίο Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, που του απονεμήθηκε με έπαινο από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης το Δεκέμβριο του 1980,

Δίπλωμα Ανωτέρας Εκπαίδευσης θετικής κατεύθυνσης, που απέκτησε αποφοιτώντας από την Στρατιωτική Σχολή “Nunziatella” της Νάπολης.

Ο Γιώργος Ξηραδάκης, είναι και πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, ενώ είναι και ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC Business Consultants.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και μεγάλωσε στον Βόλο. Αποφοίτησε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου και εργάστηκε σε ελληνικά πλοία.

Απόκτησε Diploma in Commercial Operations – City of London Polytechnic και MSc in Maritime Studies- University of Wales. Εργάστηκε στην Credit Lyonnais τόσο στην Αθήνα όσο και στο Παρίσι ως Ανώτατο στέλεχος ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων.

Το 1999 ίδρυσε την εταιρεία XRTC Business Consultants η οποία ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών στην Ελληνική Ναυτιλία. Από το 2009 η XRTC ενεργεί ως σύμβουλος της κινεζικής χρηματοοικονομικής αγοράς και το 2010 βραβεύτηκε από τα Lloyd’s List Greek Shipping Awards ως «Χρηματοδότης της Χρονιάς 2010» για την ολοκλήρωση του πρώτου διμερούς δανείου μεταξύ κινεζικής τράπεζας και Έλληνα πλοιοκτήτη που υπογράφηκε παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ε.N, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου, Επίτιμο μέλος και Ειδικός Σύμβουλος του ΔΣ του ΕΒΕΠ, Επίτιμος Πρόεδρος του Propeller Club-Πειραιά, Μελος το ΔΣ της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, μέλος της Επιτροπής Μεσογείου του Κινέζικου Νηογνώμονα (CCS) Πειραιά, του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και του Ελλάς Λίμπερτυ Πλωτού Μουσείου.

Τον Μάιο του 2019 συμμετείχε στις Ευρωεκλογές ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Ο Γιώργος Ξηραδάκης, συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων ώστε η Ελληνική ναυτιλία να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική και ταυτόχρονα βιώσιμη,

O Λουκάς Σιγάλας το 2022 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου στις Μινωικές Γραμμές.

Ο Λ. Σιγάλας διαθέτει επαγγελματική εμπειρία άνω των 30 ετών απασχολούμενος στον ακτοπλοϊκό κλάδο έχοντας διατελέσει, τόσο στην Minoan όσο και σε άλλες σημαντικές επιχειρήσεις ακτοπλοΐας, επικεφαλής του Εμπορικού Τομέα.

Επιπρόσθετα επί διετία κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Δικηγόρος διετέλεσε Σύμβουλος – Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως Οικονομικός Αξιωματικός του Ε.Ν. απασχόληση την οποία συνέχισε και μετά την απόκτηση του πτυχίου του και συνολικά για 7 χρόνια.

O Λ. Σιγάλας από το 1985 είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ διαθέτει και δίπλωμα Οικονομικού Αξιωματικού του Ε.Ν.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Τέλος, επισημαίνεται ότι τον όμιλο Γκριμάλντι, μετοχικά συμμετέχουν και τα τέσσερα αδέρφια που είναι μέλη της Ναπολιτάνικης ναυτιλιακής αυτοκρατορίας του ομίλου Γκριμάλντι: Gian Luca, Emanuele, Amelia και Maria Consuelo Grimaldi.

Διαβάστε επίσης:

Πούλησε τα πλοία Eurocargo Valencia και Eurocargo Savona ο όμιλος Γκριμάλντι

Πλειστηριασμοί: Τα δύο ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί και ανήκουν σε γνωστές βιομηχανίες

Τι σημαίνει η χθεσινή πτώση της Εθνικής και η άτσαλη πτώση στις 1.451 μονάδες