• Ναυτιλία

    Νταλακογιώργος: Συνεχίζεται η απεργία των ναυτικών στο πλοίο “Αιγαίο”

    Αντώνης Νταλακογιώργος

    Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ


    Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η απεργία στο Ω/Κ «ΑΙΓΑΙΟ» η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο μετά από απόφαση της ΠΕΝΕΝ και των Σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

    Το πλήρωμα συμμετέχει σύσσωμο διεκδικώντας να τερματιστεί η ομηρία τους που ξεκίνησε το 2008 που η τότε κυβέρνηση ενέταξε τα πληρώματα των Ω/Κ πλοίων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. σε ειδικό μισθολόγιο καταργώντας με τον τρόπο αυτό την εφαρμογή της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας.

    “Από το 2008 έως σήμερα τα πληρώματα αυτά έχουν απωλέσει το 25% των αυξήσεων που δόθηκαν στην Ακτοπλοΐα και επιπλέον οι απώλειες στο εισόδημα τους επιβαρύνθηκαν δραματικά από την ιλιγγιώδη αύξηση του πληθωρισμού και της ακρίβειας με αποτέλεσμα οι αποδοχές τους να έχουν καταβυθιστεί”, τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών, Αντώνης Νταλακογιώργος και προσθέτει:

    “Επιπλέον εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης ως Ναυτεργάτες δεύτερης κατηγορίας με την κυβέρνηση ουσιαστικά να μην αναγνωρίζει ότι είναι Ναυτικοί και συγκροτημένα πληρώματα στα σκάφη αυτά!

    Δυστυχώς οι προσπάθειες και η παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ και του πληρώματος αυτά τα 16 χρόνια δεν οδήγησαν σε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

    Αυτή η άρνηση και η αδιαλλαξία όλων των κυβερνήσεων οδήγησε το πλήρωμα να πάρει πλέον στα δικά του χέρια και να αγωνιστεί με τα Σωματεία τους για την διεκδίκηση των αιτημάτων της!

    Την συμπαράσταση στον αγώνα τους έχουν εκφράσει οι εργαζόμενοι στα ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

    Η κυβέρνηση αντί να δώσει λύση στο δίκαιο αίτημα των πληρωμάτων στα Ω/Κ σκάφη, προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Πειραιά ζητώντας η απεργία να κριθεί ως παράνομη και καταχρηστική!

    Το δικαστήριο σε χρόνο ρεκόρ όπως αναμενόταν έκανε δεκτή την αίτηση του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. αντιγράφοντας απόλυτα τα επιχειρήματα που περιλαμβάνονται στο δικόγραφο τους!!!

    Η κυβέρνηση και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έδωσαν ακόμη ένα ξεκάθαρο δείγμα πώς αντιλαμβάνονται τα προβλήματα και τα δίκαια εργατικά αιτήματα.

    Μετά την δικαστική απόφαση τόσο τα τρία Σωματεία όσο και το πλήρωμα αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

    Σήμερα το πρωί στην απεργιακή σύσκεψη στο πλοίο αποφασίστηκε να γίνει κοινή παρέμβαση με σκοπό να γίνει άμεσα συνάντηση με τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

    Η ΠΕΝΕΝ έχοντας την σύμφωνη γνώμη του πληρώματος του Ω/Κ «ΦΙΛΙΑ» απέστειλε εξώδικο προς τους ίδιους φορείς διεκδικώντας το ίδιο αίτημα για το πλήρωμα του πλοίου που ανήκει και αυτό στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

    Με την παρέμβαση των Σωματείων και των πληρωμάτων στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικών συμφωνήθηκε αύριο Τρίτη στις 2:00 μ.μ. να γίνει σχετική συνάντηση.

    Καλούμε τους Ναυτεργάτες και το συνδικαλιστικό κίνημα να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον αγώνα των Ναυτεργατών των Ω/Κ πλοίων!”.

    Διαβάστε επίσης:

    «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»: Οι επιδοτήσεις για αγορά Ι.Χ., οι όροι και οι δικαιούχοι – Ολο το ΦΕΚ

    Δυναμική Παρουσία του oμίλου ΟΝΕΧ στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2024

    Ναυαγοσωστική ιδιότητα: Μια μεγάλη ευθύνη κι ένα ζήτημα ζωής και θανάτου



    ΣΧΟΛΙΑ