• Ναυτιλία

    Νταλακογιώργος: Προβλήματα στο επιβατηγό Ilida Dolphin

    • NewsRoom
    Η καταστροφολογία Ακτοπλόων εφοπλιστών - ΥΕΝ Αλήθεια ή Μύθος;

    Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ


    «Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ναυτεργατών στο Ε/Γ «Ilida Dolphin», ζητά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών, Αντώνης Νταλακογιώργος

    Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, το επιβατηγό πλοίο «Ilida Dolphin» παρουσίασε μηχανική βλάβη στις 1 Οκτωβρίου 2024, ενώ βρισκόταν στο λιμάνι των Παξών.

    Μετά την εμφάνιση της βλάβης, το πλοίο μεταφέρθηκε και ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Ακτίου από τις 2 Οκτωβρίου 2024.

    Το περιστατικό δεν περιορίζεται μόνο στη μηχανική βλάβη του πλοίου, τονίζει ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, αλλά συνοδεύεται και από σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με τις εργασιακές συνθήκες του πληρώματος και εξηγεί:

    «Το πλήρωμα του «Ilida Dolphin», που αποτελείται από έξι μέλη, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς παραμένει απλήρωτο για πάνω από 45 ημέρες. Η μη καταβολή των δεδουλευμένων έχει προκαλέσει σημαντική οικονομική ανασφάλεια στα μέλη του πληρώματος.

    Παρά την ακινησία του πλοίου και την αδυναμία του να συνεχίσει την κανονική του λειτουργία, οι ναυτεργάτες παραμένουν ναυτολογημένοι, όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη.

    Εάν επιλέξουν να αποχωρήσουν, κινδυνεύουν να χάσουν τα δεδουλευμένα τους, ενώ ταυτόχρονα περιορίζεται η δυνατότητα εξεύρεσης εργασίας την τωρινή περίοδο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από καταγγελία της ΠΕΝΕΝ, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο πλοίο από τις αρμόδιες αρχές και κλιμάκιο της ΠΝΟ.

    Τα αποτελέσματα του ελέγχου περιορίστηκαν στην καταβολή των δεδουλευμένων για τον μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

    Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία απολύτως διερεύνηση για τους προηγούμενους ή τους επόμενους μήνες, αφήνοντας την πλειονότητα των δεδουλευμένων οφειλών ανεξόφλητη».

    Διαβάστε επίσης:

    EE: Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για τη Μέση Ανατολή

    Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» του πολέμου στη Γάζα

    Η ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Τουρκία αποκτά τον χαμένο της τρούλο



    ΣΧΟΛΙΑ