• Ναυτιλία

    Νότια Κορέα: Ενίσχυση με 10,75 δισ. δολάρια στα ναυπηγεία της χώρας

    Λιμάνι στην νότια Κίνα - Κλειστά τα λιμάνια και τα ναυπηγεία στην Σαγκάη


    Μια ευρύτερη συνεργασία επετεύχθη στη Νότια Κορέα με σκοπό την ενίσχυση των Ναυπηγείων. Αναλυτικότερα: Κυβέρνηση, τράπεζες και κρατικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Νότιας Κορέας, συμφώνησαν να εκδώσουν refund guarantees αξίας 10,75 δισ. δολάρια σε εγχώρια ναυπηγεία.

    Με την απόφαση αυτή, τα Νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία θα βοηθηθούν ώστε να διεκπεραιώσουν ναυπηγικές παραγγελίες, συνολικής αξίας 26,9 δισ. δολαρίων

    Ένα ποσό 680 εκατ. δολαρίων , που θα κατευθυνθούν σε μεσαίου μεγέθους ναυπηγεία, συμπεριλαμβανομένων των Daehan Shipbuilding Co. και K Shipbuilding Co.

    Τα υπόλοιπα 10,1 δισ. δολαρίων θα δοθούν σε τρία ναυπηγεία της HD Hyundai, που είναι ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος στον κόσμο, καθώς και στη Samsung Heavy Industries Co.

    Η Νότια Κορέα παρεμβαίνει με ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να βοηθήσει τον ναυπηγικό της τομέα παρέχοντας υποστήριξη ύψους 15 τρισεκατομμυρίων KRW.

    Με την πρόσφατη ανάκαμψη στη ναυπηγική βιομηχανία, πέντε μεγάλες τράπεζες θα συνεχίσουν να παρέχουν εγγυήσεις σε μεσαίου μεγέθους ναυπηγεία για πρώτη φορά εδώ και έντεκα χρόνια.

    Με την υπογραφή της συμφωνίας, η Korea Trade Insurance Corporation θα αυξήσει το ποσοστό εγγύησης από το προηγούμενο επίπεδο του 85% σε 95%.

    Διαβάστε επίσης:

    Παράταση στην υποβολή των πόθεν έσχες έως το τέλος του έτους

    «Πιστοποιητικό» προόδου από την Κομισιόν – 7 συστάσεις και τα ναι μεν αλλά για την οικονομία

    Καιρός: Καύσωνας και ισχυροί άνεμοι – Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία



    ΣΧΟΛΙΑ