• Ναυτιλία

    Νικόλας Πατέρας: Τιμήθηκε με το βραβείο «Ευκράντη» – Τι είπε ο Θανάσης Μαρτίνος

    Ο εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας

    Ο εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας


    Μέσα σε μια σεμνή τελετή τιμήθηκε με το βραβείο «Ευκράντη» για τη συνολική του προσφορά στην ελληνική ναυτιλία και στην κοινωνία, ο εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας.

    Το βραβείο του Νικόλα Πατέρα παρέλαβε η κόρη του, Αναστασία Πατέρα.

    Συγκινητικά ήταν τα λόγια που ανέφερε στο σχετικό βίντεο ο εφοπλιστής, Θανάσης Μαρτίνος.

    Ο Θανάσης Μαρτίνος, αναπτύσσοντας τα επιχειρήματα για τον τιμηθέντα Νικόλα Πατέρα, είπε:

    «Το βραβείο Ευκράντη 2023 για την κοινωνική προσφορά απονέμεται στον Νικόλα Πατέρα.

    Είμαστε παλιοί και καλοί φίλοι, αν και μας χωρίζει ηλικιακά μια γενιά. Ο πατέρας του, Διαμαντής και ο θείος του Γιάννης αγόρασαν το 1969, το πρώτο μας ατμόπλοιο “Θανάσης” και έκαναν ταξίδια στην Κούβα. Τα δύο αδέλφια, αιγνουσιώτες ήταν εφοπλιστές της ηρωικής εποχής του Πειραιά του 1960 και 1970.

    Εξαίρετος εργοδότης, ο Νικόλας Πατέρας διατήρησε το πολυπληθές προσωπικό του σε εποχή που είχε πουλήσει όλα τα πλοία.

    Συνεχίζει την γενναία παράδοση της μητέρας του Αναστασίας, στην Ορθοδοξία και στην Εκκλησία, έχοντας αναστηλώσει δεκάδες ιερείς ναούς και τελευταία τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Αθήνας.

    Ενισχύει μέσω του Ιδρύματος του τον τομέα της υγείας και κυρίως το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

    Δικαίως ανακηρύχθηκε Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την προσφορά του από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    Ο Νίκος συνεχίζει την οικογενειακή ναυτιλιακή παράδοση και σήμερα διαθέτει 50 πλοία.

    Του εύχομαι καλή υγεία και να συνεχίσει τα καλά έργα, συνεχίζοντας την καλή οικογενειακή παράδοση. Σου εύχομαι τα παιδιά σου να σου μοιάσουν και να συνεχίσουν αυτή την κοινωνική δραστηριότητα».

    Μιλώντας η θυγατέρα του Αναστασία Πατέρα, δήλωσε:

    «Είναι πολύ συγκινητικό, όσο για εκείνον, όσον και γιας εμας ως οικογένεια για αυτό το βραβείο για την κοινωνική προσφορά. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια που η προσφορά και η φιλαλληλία ήταν έννοιες αυτονόητες και ο πατέρας μου δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και αυτό το έχει περάσει σε εμάς τα παιδιά του.

    Αυτό που λέει συνέχεια ο πατέρας μου, είναι ότι η υποχρέωση της ναυτιλιακής κοινότητας είναι να προσφέρει στην κοινωνία και σε αυτούς που έχουν ανάγκη

    Δεν θα ήθελε να αναφερθώ συνολικά για την κοινωνική προσφορά του και την προσφορά του Ιδρύματος Πατέρα.

    Θέλω να ευχαριστήσω τα “Ναυτικά Χρονικά” για αυτή την τιμητική διάκριση».

    Τα παιδιά του κ. Νικόλα Δ. Πατέρα, Διαμαντής και Αναστασία, με τον κ. Λυκούργο Κοντάκο, Managing Director της εταιρείας ERGOMATIC, χορηγού του βραβείου.
    Τα παιδιά του κ. Νικόλα Δ. Πατέρα, Διαμαντής και Αναστασία, με τον κ. Λυκούργο Κοντάκο, Managing Director της εταιρείας ERGOMATIC, χορηγού του βραβείου.

    Συνεχιστής της ναυτικής ιστορίας πολλών γενεών

    Ο Νικόλας Πατέρας, είναι ένας εφοπλιστής, που συνεχίζει την ναυτική ιστορία πολλών γενεών καραβοκύρηδων και εφοπλιστών από το ακριτικό νησί του Αιγαίου, τις Οινούσσες, που έχουν αφήσει το σημαντικό αποτύπωμα τους, στην παγκόσμια ναυτιλία και στην ελληνική κοινωνία.

    Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την Ελλάδα, που εξωτερικεύει τις απόψεις του όταν κρίνει ότι αναγκαίο και απαραίτητο, κάτι που έπραξε στην περίπτωση του σταθμού του Μετρό στην Ρηγίλλης και ήταν ο πρώτος που υπερασπίστηκε τον πράσινο πνεύμονα στο κέντρο της Αθήνας.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία του, Contships, η οποία ιδρύθηκε το 2015 με μόλις τρία πλοία, κατάφερε μέχρι το 2020 να επεκταθεί και να κατέχει περίπου 50 πλοία μεταφοράς container.

    Αυτή η ανάπτυξη κατέστησε την Contships τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία ιδιοκτησίας πλοίων μεταφοράς container στον κόσμο (1000-1500 TEU), ενώ παράλληλα δημιούργησε ισχυρές σχέσεις με μεγάλους ναυλωτές όπως η MSC, η CMA CGM, η MAERSK και η COSCO.

    Αυτοί οι κολοσσοί της ναυτιλίας εμπιστεύθηκαν τις υπηρεσίες feeder σε μια νέα ελληνική εταιρεία, η οποία παρείχε εξαιρετική εξυπηρέτηση.

    Από το 2015 έως το 2024, η Contships απέκτησε 58 πλοία, πούλησε τα 10 και κράτησε 48, διατηρώντας την κυριαρχία της ως ο μεγαλύτερος ιδιώτης πλοιοκτήτης στον τομέα αυτό.

    Η ναυτική οικογένεια από τις Οινούσσες, με τεράστια προσφορά στη ναυτιλία, στην κοινωνία στον αθλητισμό.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Το Κρουαζιερόπλοιο Costa Fortuna στον Πειραιά

    Μειωμένη κατά 5% η κίνηση στα ακτοπλοϊκά πλοία

    Evalend Shipping (Κρίτων Λεντούδης): Άλλη μία παραγγελία 4 πλοίων αξίας 190 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ