Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Νέες παραγγελίες κρουαζιεροπλοίων μεταφοράς 9.900 επιβατών και πληρωμάτων για την Royal Caribbean Group

H Royal Caribbean Group υπέγραψε συμφωνία με τη φινλανδική ναυπηγική εταιρεία Meyer Turku για την κατασκευή ενός τέταρτου κρουαζιεροπλοίου κατηγορίας Icon που θα παραδοθεί στη Royal Caribbean International το έτος 2027.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης επιλογές για την κατασκευή πέμπτης και έκτης κατηγορίας πλοίου Icon.

Τα πλοία αυτά θα μεταφέρουν 7.600 επιβάτες και θα έχουν 2.300 μέλη πληρώματος.

«Βασιζόμενοι στην απίστευτη δυναμική και την ανταπόκριση της αγοράς για την κυκλοφορία του Icon of the Seas και την προσθήκη του πλοίου, Star of the Seas, που θα παραδοθεί το 2025, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε και πάλι με τη Meyer Turku για να επεκτείνουμε τον στόλο των Icon πλοίων και να συνεχίσουμε τα μελλοντικά μας σχέδια ανάπτυξης», δήλωσε ο Jason Liberty, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Royal Caribbean Group.

Το πρώτο πλοίο της κατηγορίας Icon παραδόθηκε στη Royal τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ η επόμενη μονάδα Star of the Seas αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2025 και η τρίτη το 2026.

Με αυτήν την πρόσθετη παραγγελία, η Meyer Turku θα έχει ναυπηγήσει 21 πλοία για την Royal Caribbean Group σε 28 χρόνια.

Μόνο φέτος η εταιρεία υποδέχθηκε τέσσερα νέα πλοία που μόλις παραδόθηκαν: Icon of the Seas και Utopia of the Seas για την εταιρεία Royal Caribbean International, Silver Ray για την Silversea και Mein Schiff 7 για την Tui Cruises.

Ένα έβδομο πλοίο κλάσης Oasis θα προστεθεί επίσης στη μακρά λίστα των νέων παραγγελιών, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του για το Royal Caribbean International το 2028.

Διαβάστε επίσης:

Capital Link: Φόρουμ στη Σαγκάη για τις προοπτικές της ναυτιλίας της Κίνα

Πρόσθεσε νεότευκτο πλοίο στον στόλο της Gaslog ο Πήτερ Λιβανός

Ερυθρά Θάλασσα: Διαρροή πετρελαίου από το φλεγόμενο δεξαμενόπλοιο Sounion