ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR) δημοσίευσε νέα στοιχεία στη διαδικτυακή της πύλη, δημοσιεύοντας λεπτομέρειες για 238 ρωσικά πλοία που προσδιορίζονται ως μέρος του σκιώδους στόλου πετρελαιοφόρων.
Οι εξαγωγές ορυκτών καυσίμων παραμένουν μια σημαντική πηγή εσόδων για κράτη που υπόκεινται σε κυρώσεις, όπως η Ρωσία και το Ιράν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών του Κιέβου.
Η Ρωσία κέρδισε 188 δισεκατομμύρια δολάρια και το Ιράν 53 δισεκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις πετρελαίου το 2023, κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την ενίσχυση των αντίστοιχων στρατιωτικών τους δυνατοτήτων
«Ο σκιώδης στόλος, που αποτελείται από περισσότερα από 1.000 πλοία, χαρακτηρίζεται από παρωχημένα και κακοσυντηρημένα πετρελαιοφόρα που συχνά λειτουργούν υπό αδιαφανή ιδιοκτησία και σημαίες ευκαιρίας. Αντιπροσωπεύοντας το 17% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενοπλοίων, αυτά τα πλοία χρησιμοποιούν τακτικές για να κρύψουν την προέλευση του φορτίου και χρησιμοποιούν διεθνείς πλωτές οδούς χωρίς βοήθεια πιλότου, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο ατυχημάτων. Από τον Φεβρουάριο του 2022, περισσότερα από 50 ατυχήματα με τέτοια πετρελαιοφόρα έχουν αναφερθεί παγκοσμίως», αναφέρει η αρμόδια υπηρεσία της Ουκρανίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αναλυτές για Metlen: Ισχυρή πρόσθετη αξία στη μετοχή με τη νέα επένδυση
- Καθολική αποχή των δικηγόρων στις 23 και 24 Ιανουαρίου – Οι εξαιρέσεις
- ΑΑΔΕ: Γνωστή αλυσίδα εστίασης και νυχτερινά κέντρα είχαν… ξεχάσει να διασυνδέσουν POS με ταμειακές
- Θεοδωρικάκος από Κοζάνη: Στηρίζουμε εμπράκτως την περιφέρεια και τις παραμεθόριες περιοχές