• Ναυτιλία

    Νέα επένδυση στη Βραζιλία από την MSC του Τζιανλουίτζι Απόντε ύψους 768 εκατ. δολαρίων

    Τζιανλουίτζι Απόντε - MSC

    Τζιανλουίτζι Απόντε


    Ο ελβετικός ναυτιλιακός κολοσσός MSC υπέγραψε συμφωνία μέσω της θυγατρικής της Shipping Agencies Services για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου στη βραζιλιάνικη εταιρεία θαλάσσιων και λιμενικών logistics Wilson Sons.

    Η Ocean Wilsons Holdings, η οποία είναι εισηγμένη στο Λονδίνο, γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να πουλήσει το μερίδιο 56,47% της Wilson Sons στην MSC του Gianluigi Aponte για 768 εκατομμύρια δολάρια.

    Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Ocean Wilsons ξεκίνησε μια στρατηγική αναθεώρηση της βραζιλιάνικης θυγατρικής της ναυτιλιακών υπηρεσιών και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους αποκάλυψε συνομιλίες με την εταιρεία υποδομών private equity Squared Capital που εδρεύει στο Μαϊάμι σχετικά με την πιθανή πώληση της επιχείρησης, οι οποίες στη συνέχεια «διακόπηκαν».

    Με την επιφύλαξη της έκδοσης ορισμένων εγκρίσεων, η συμφωνία με τη SAS αναμένεται να κλείσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2025, μετά την οποία η θυγατρική της MSC θα προχωρήσει στην απόκτηση των υπολοίπων μετοχών της Wilson Sons με τους ίδιους όρους που συμφωνήθηκαν με την Ocean Wilsons.

    Η τελευταία αναμένει να πραγματοποιήσει τελικά καθαρά έσοδα μετρητών ύψους τουλάχιστον 593 εκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση και να επιστρέψει ένα μέρος των εσόδων ως ειδικά μερίσματα και να επανεπενδύσει το υπόλοιπο στο διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιό της.

    Οι φήμες για την πώληση της Wilson Sons στην MSC κυκλοφορούν εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο επιδιώκει να επεκτείνει την παρουσία της στη Βραζιλία μετά την εξαγορά της περιφερειακής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Log-In Logistica έως τα τέλη του 2021.

    Η Wilson Sons διαχειρίζεται τους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων Tecon Rio Grande στο Rio Grande, Rio Grande do Sul και τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Tecon Salvador στο Σαλβαδόρ της Bahia.

    Η εταιρεία, της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία ανέρχονταν σε περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο, διαχειρίζεται επίσης έναν από τους μεγαλύτερους στόλους ρυμουλκών στη Λατινική Αμερική.

    Διαβάστε επίσης:

    Diana (Σεμίραμις Παληού): Αναχρηματοδότηση 80,2 εκατ. δολαρίων

    Ιλιάνα Ιβάνοβα: Οι 3 ελληνικές startups που κέντρισαν το ενδιαφέρον της Επιτρόπου Καινοτομίας

    ΠΝΟ: Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν Τρίτη και Τετάρτη τα ακτοπλοϊκά πλοία λόγω της απεργίας



    ΣΧΟΛΙΑ