• Κοινωνία

    Ναυάγιο στην Ιταλία: Βρέθηκαν δύο σοροί εντός του σούπερ γιοτ – Στους 4 οι αγνοούμενοι, δύσκολες οι έρευνες

    • NewsRoom
    Ναυάγιο κοντά στο Παλέρμο της Ιταλίας

    Ναυάγιο κοντά στο Παλέρμο της Ιταλίας (Πηγή: Igor Petyx/Reuters)


    Σκηνές από ταινία θρίλερ εκτυλίσσονται στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο κοντά στο Παλέρμο της Ιταλίας, καθώς, σύμφωνα με το Reuters, δύο σοροί εντοπίστηκαν εντός του σούπερ γιοτ από τις λιμενικές αρχές της Ιταλίας.

    Υπενθυμίζεται ότι το πολυτελές σκάφος είχε βυθιστεί και βρισκόταν σε βάθος 50 μέτρων στον βυθό της θάλασσας.

    Ανάμεσά στους αγνοουμένους, είναι ο βρετανός επιχειρηματίας Μάικ Λιντς με την 18χρονη κόρη του, ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ και ο δικηγόρος Κρις Μορβίλο, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει τον Λιντς στην πρόσφατη πολύκροτη δίκη του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Οι σύζυγοι και των δύο είναι επίσης αγνοούμενες, όπως επιβεβαίωσε εχθές στα ιταλικά ΜΜΕ ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Σικελία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύτες επιχείρησαν στο σημείο του ναυαγίου, ενώ έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ένα ρήγμα στο κύτος, το οποίο προσπαθούν να διευρύνουν για να περάσουν μέσα στο σκάφος και τις καμπίνες.

    Οι σοροί που βρέθηκαν δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη και αναμένεται σε επόμενο χρόνο να φανεί σε ποιους από τους αγνοουμένους ανήκουν.

    Όπως μεταδίδει η ιταλική Corriere, η μία φέρεται να ανήκει σε άνδρα.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πτώματα δεν έχουν ακόμη ανασυρθεί, καθώς η είσοδος της καμπίνας έχει αποκλειστεί από αντικείμενα.

    Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων επιβατών που αγνοούνται ακόμη.

    Νωρίτερα σήμερα, ο Guardian ανέφερε ότι, τα έξι άτομα που αγνοούνται μετά το ναυάγιο της θαλαμηγού τα ξημερώματα της Δευτέρας θεωρούνται νεκρά.

    Μια θετική έκβαση είναι δύσκολο να τη φανταστεί κανείς

    Η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε ότι συνεχίζει την έρευνά της αλλά δεδομένου του χρόνου που έχει παρέλθει από τη βύθιση του γιοτ ανοικτά στο Παλέρμο της Σικελίας, μια θετική έκβαση είναι δύσκολο να τη φανταστεί κανείς

    Σύμφωνα με το BBC o καπετάνιος της φρεγάτας Vincenzo Zagarola δήλωσε στον ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL 102.5: «Δεδομένου του χρόνου που πέρασε και των συνθηκών του συμβάντος, είναι φυσικά δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλά, αλλά δεν τα παρατάμε και εξακολουθούμε να αναζητούμε τους αγνοούμενους.

    Ο Zagarola είπε ότι η βύθιση ήταν ξεκάθαρα ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο γεγονός και προσέθεσε: «Τα λιμάνια στην Ιταλία κατανέμονται με φυσικό τρόπο στις παράκτιες αποβάθρες.

    Είναι περιοχές που προσφέρουν επαρκή προστασία από έκτακτα γεγονότα που μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις».

    «Είναι προφανές ότι οποιοδήποτε λιμάνι προσφέρει φυσικά καταφύγιο, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να ελλιμενιστείς σε ένα λιμάνι», προσέθεσε. Στην επιχείρηση συνδράμουν δύτες από τη Νάπολι και τη Μεσσήνη.

    Ένας από τους δύτες είπε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι το γιοτ είναι «πρακτικά άθικτο», ακουμπισμένο στο πλάι στον βυθό της θάλασσας. Ενας εκπρόσωπος της Ιταλών διασωστών, είπε ότι οι δύτες παρεμποδίστηκαν από έπιπλα που εμποδίζουν την πρόσβαση στις καμπίνες. Έψαχναν εναλλακτικούς τρόπους για να μπουν μέσα, μεταξύ άλλων από ένα παράθυρο.

    Οι δύτες περιορίζονται σε μόλις 12 λεπτά κάτω από την επιφάνεια του νερού. Με τον χρόνο που χρειάζεται για να βουτήξουν στο ναυάγιο και να ανέβουν ξανά, έχουν μόλις 10 λεπτά ανά κατάδυση για να ψάξουν το ναυάγιο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Σικελία: Δύτες ερεύνησαν το σημείο του ναυαγίου του ιστιοφόρου που επέβαινε ο Μάικ Λιντς

    Ναυάγιο στη Σικελία: Γιατί βυθίστηκε το πολυτελές σούπεργιοτ Bayesian με τους κροίσους

    Ναυάγιο στη Σικελία: Και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer, μεταξύ των αγνοουμένων



    ΣΧΟΛΙΑ