Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Η αξία των εμπορευμάτων που διακινήθηκαν παγκοσμίως προσεγγίζουν τα 25 τρισ. δολ.

Πατέρας ναυτιλία

Γιώργος Δ. Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ) και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής Aegeus Shipping

Παρά τις σημαντικές προκλήσεις, το παγκόσμιο εμπόριο πρόκειται να αγγίξει νέο ρεκόρ το 2022, σύμφωνα με έκθεση της UNCTAD, επισημαίνει το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Επίσης, τονίζει ότι σύμφωνα με το Global Trade Update (Δεκέμβριος 2022), η αξία των εμπορευματικών αγαθών που διακινήθηκαν το 2022 αναμένεται να αγγίξει τα $25 τρισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Με βάση τον όγκο, το παγκόσμιο εμπόριο εκτιμάται πως θα σημειώσει αύξηση της τάξης του 1,4%, παρουσιάζοντας επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Σημειώνεται πως οι γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν επηρεάσει τις ροές εξαγωγών πετρελαίου, υγροποιημένου φυσικού αερίου κ.α. υγρών φορτίων, προς όφελος του συνολικού μεταφορικού έργου, αυξάνοντας τα τονομίλια.

Παρά τις γεωπολιτικές τριβές και τις πρακτικές δυσκολίες που σχετίζονται με την πανδημία, η ναυτιλιακή βιομηχανία εκπλήρωσε το καθήκον της μεταφέροντας τρόφιμα, αγαθά, πρώτες ύλες και ότι άλλο απαιτεί η ανθρωπότητα σε όλο τον κόσμο, αποδοτικά και με ασφάλεια, τονίζει το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης:

Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Τα έσοδα που προέρχονται από τη ναυτιλία να επιστρέφουν σε αυτή