Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αύξηση 25% των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων

Το 2022 αναμένεται πως η κρουαζιέρα θα αγγίξει αριθμούς ρεκόρ για την Ελλάδα, επισημαίνει το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και προσθέτει:

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με προβλέψεις της Ένωση Λιμένων Ελλάδος – Hellenic Ports Association για τα αποτελέσματα αφίξεων κρουαζιέρας για το 2022, το τρέχον έτος παρατηρείται αύξηση της τάξης του 25% σε σχέση με το 2019, με τις αφίξεις να προσεγγίζουν τις 5.000.

Η προβλεπόμενη αύξηση στις αφίξεις καταλαμβάνει το σύνολο των προορισμών κρουαζιέρας της χώρας μας και ιδιαίτερα τα 15 κορυφαία λιμάνια στον τομέα. Ιδιαίτερα ενισχυμένος είναι και ο ρόλος του homeporting, στους ελληνικούς λιμένες όπου προσφέρεται.

Διαβάστε ακόμη:

Κρουαζιέρα: Σημαντική ανάκαμψη από το 2023 και μετά – Στο 70% η πληρότητα φέτος

Μαρία Δεληγιάννη (CLIA) στο mononews: Δυναμική επιστροφή της κρουαζιέρας – 87 κρουαζιερόπλοια προγραμμάτισαν 5.000 προσεγγίσεις στα ελληνικά νησιά και λιμάνια