Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Μειώθηκαν τα περιστατικά ναυτικής πειρατείας από 99 σε 79 στο 9μηνο, αλλά κρατήθηκαν 111 ως όμηροι!

Ο αριθμός των περιστατικών πειρατείας μειώθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, αλλά η ασφάλεια των πληρωμάτων παραμένει σε κίνδυνο.

Τα στοιχεία προέρχονται από το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο που δημοσίευσε την τελευταία του έκθεση.

Αναλυτικά, σημειώθηκαν 79 ατυχήματα το πρώτο εννεάμηνο του 2024, από 99 που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περσινή περίοδο .

Πρόκειται για σημαντική μείωση και είναι ο χαμηλότερος αριθμός αναφορών από το 1994, επισημαίνει το International Maritime Bureau.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, επιβιβάστηκαν πειρατές σε 62 πλοία , ενώ έξι υπέστησαν πειρατεία και εννέα υπέστησαν απόπειρα επίθεσης.

Τα στοιχεία για τη βία κατά των μελών του πληρώματος παραμένουν ανησυχητικά: 111 ελήφθησαν όμηροι, 11 απήχθησαν και τρεις απειλήθηκαν . Ο διευθυντής της Imb, Michael Howlett, υπογραμμίζει μια πτυχή πάνω από όλα:

«Η μείωση των περιστατικών είναι ενθαρρυντική, αλλά είναι επίσης η ώρα να απευθύνουμε έκκληση: ζητάμε για άλλη μια φορά από τους πλοιοκτήτες να τηρούν τις κατευθυντήριες γραμμές μας για την ασφάλεια.

Έχει γίνει σημαντική δουλειά, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τα επεισόδια βίας κατά του πληρώματος».

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Ασφαλής επενδυτική επιλογή με υψηλές αποδόσεις και σταθερή ανάπτυξη

Quest Συμμετοχών: Εξαγόρασε το 70% της εταιρείας Μπενρουμπή έναντι 27,2 εκατ. ευρώ

Έρχεται τροπολογία για τα tips σε εστιατόρια, μπαρ και delivery – Όλες οι αλλαγές για εργαζόμενους και εργοδότες