• Ποσειδώνια

    Μελίνα Τραυλού: Η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει την προσφορά της ναυτιλίας

    • NewsRoom
    Η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

    Η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών


    «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχουν πολλές διευθύνσεις που ασχολούνται με την ναυτιλία, ενώ πρέπει να έχει μόνο μία. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η Ευρώπη και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της, θα πρέπει να κατανοήσει την συνολική προσφορά που έχει η ναυτιλία για την οικονομία της, αλλά για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού.

    Απαντώντας, εξάλλου σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, πριν από λίγο στο περιθώριο των “Ποσειδωνίων 2024”, παρουσία του Μιχάλη Χανδρή, Δημήτρη Φαφαλιού, Γιάννη Ξύλα, Αντώνη Λεμού, Γιώργου Πατέρα και Γιώργου Αλεξανδράτου και της διευθύντριας της ΕΕΕ, Κατερίνας Πέππα, υπενθύμισε ότι «ο ελληνικός εφοπλισμός παραμένει ουδέτερος στο θέμα της τεχνογνωσίας και των καυσίμων, δεδομένου ότι εμείς δεν παράγουμε ναυτιλιακά καύσιμα, ούτε κατασκευάζουμε πλοία, αλλά επενδύουμε τα χρήματα μας στη θάλασσα και προσφέρουμε φθηνές θαλάσσιες μεταφορές».

    Η Μελίνα Τραυλού τόνισε επίσης ότι έχει γίνει πλέον μερικώς κατανοητή η σημασία της ναυτιλίας για την ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και οι κανονισμοί ενεργειακής μετάβασης θα πρέπει να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και το ρόλο της στην οικονομική πρόοδο της Ευρώπης.

    «Η ναυτιλία, είπε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, είναι τρόπος ζωής» και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες έχουμε διαφορετική νοοτροπία αντιμετώπισης των θεμάτων, η ναυτιλία, είναι τρόπος ζωής και γι αυτό συλλογικά πλοιοκτήτες, ναυτικοί και τα στελέχη μας στα γραφεία έχουμε πετύχει την παγκόσμια πρωτιά και είμαστε πρωτοπορία. Παράλληλα έχουμε διαχρονικά τον πιο εξελιγμένο και εκσυγχρονισμένο στόλο».

    Η Μελίνα Τραυλού, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι ο ελληνικός εφοπλισμός είναι ο μόνος κλάδος στην Ελλάδα που σε συλλογικό επίπεδο ανταποκρινόμαστε αθόρυβα σε κάθε κάλεσμα της Πολιτείας και δεν είναι μόνο η δωρεά μας στη Θεσσαλία με την ανοικοδόμηση των τριάντα και πλέων σχολικών κτιρίων.

    «Η ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ προσφέρει πολλά στην ελληνική κοινωνία και εφέτος θα δώσουμε παραπάνω από 100 υποτροφίες σε νέα παιδιά χωρίς να βάζουμε περιορισμούς στις σπουδές τους, μάλιστα δώσαμε και υποτροφία πέρσι για μουσικές σπουδές», τόνισε .

    Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ήταν απόλυτη στο θέμα της μελλοντικής χρήσης των καυσίμων, λέγοντας: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν καύσιμα φθηνά και επαρκή και παντού».

    Αναφερόμενη στα θέματα της εγγραφής πλοίων στην ελληνική σημαία, τόνισε ότι «η ψηφιοποίηση του εθνικού νηολογίου είναι μια θετική εξέλιξη, αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά βήματα».

    Επίσης, για το μείζον θέμα της προσέλκυσης πλοίων στο ναυτικό επάγγελμα, τόνισε ότι έχει αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος με το υπουργείο Ναυτιλίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι «σύντομα θα διαμορφώσουμε προϋποθέσεις για να φέρουμε τους νέους στη θάλασσα, αλλά η επαφή μας πρέπει να γίνει στα σχολεία και να ξεκινήσουμε και από τις μικρές ηλικίες».

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Ποσειδώνια 2024»



    ΣΧΟΛΙΑ